В області одні школярі вже відпочили на канікулах, інші – тільки збираються

,

01080У школах Кіровоградщини триває канікулярний період. Оскільки Міністерство освіти і науки дозволило територіям самим визначатися з часом і тривалістю шкільних канікул, навчальні заклади по-різному пішли на відпочинок. Де шкільні канікули вже закінчилися, а де ще не розпочиналися, «КП» повідомив начальник управління освіти і науки облдерж­адміністрації Володимир Таборанський.

– По-різному йдуть на канікули навчальні заклади області. Одні вже відпочили, десь тривають канікули, інші – тільки збираються, – каже Володимир Таборанський. – Першими пішли на канікули з 9 по 15 жовтня школярі Олександрії. Там скористалися рекомендаціями міністерства і розділили звичні триместрові канікули – осінні, зимові і весняні – на додатковий відпочинок. Наступні канікули там будуть з 20 по 26 листопада.

Два тижні на канікулах нині відпочивають школярі Кіровограда, Олександрівського, Новомиргородського і Устинівського районів. Навчання там розпоч­неться з 27 жовтня. Учні шкіл Вільшанського, Світловодського, Долинського районів та міста Бобринець відпочиватимуть з 23 по 29 жовтня, решта шкіл області підуть на канікули з 30 жовтня по 5 листопада, повідомив посадовець.

– За законом, директори шкіл мають право самостійно визначати, коли робити перерву в навчальному процесі на канікули. Як правило, це пов’язано з початком опалювального сезону і з епідситуацією на гострі застудні захворювання і грип. Якщо восени діти трохи більше відпочили на канікулах, то зимові будуть коротшими, або ж навчальну програму надолужуватимуть позаурочно, – додав головний освітянин регіону.

фото: dozor.kr.ua
e-max.it: your social media marketing partner