Гройсман перевірив, як завершується будівництво знам’янської об’їзної

, Олена Сідорова

00963Прем’єр-міністр України Володимир Гройс­ман перевірив, як завершується будівництво об’їзної навколо Знам’янки. Ремонт цієї ділянки у загальному тривав кілька років. Здати в експлуатацію дорогу планують у грудні 2017-го.

Ремонтувати об’їзну почали у 2011 році, втім у 2012-му­­­ роботи призупинили через відсутність фінансування. Цьогоріч ремонт відновили.

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Вадима Коюденка, здати об’єкт в експлуатацію планують за кілька місяців.

– Завадити завершенню ремонту дороги можуть лише погодні умови. Підрядники гарантують, що дорога служитиме не менше десяти років. Нині вже готово 55% робіт. Неодноразово жителі Знам’янки зверталися­ зі скаргами, що вантажівки рухаються містом. Тому ця дорога повністю розвантажить вулиці міста. Кошторисна вартість проекту становить 142 мільйони гривень, – нагадав Коюденко.

Об’їзна – протяжністю 10,4 кілометра. Цього року збудували більше шести кілометрів.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який проінспектував хід ремонтних робіт на Кіровоградщині, зазначив, цьогоріч якість ремонту доріг значно вища, ніж у попередні. А темпами будівництва об’їзної Знам’янки він цілком задоволений.

– Дороги будуються і завдання, які ми запланували на 2017 рік, виконуються, – коментує побачене Володимир Гройсман. – Цьогоріч здадуть в експлуатацію об’їзну Знам’янки. Таким чином проблему транспортного перевантаження буде вирішено. У цьому році якість ремонту доріг значно вища, ніж у попередні. Хочу звернути увагу підрядних організацій на те, що одразу після ремонту дороги треба наносити розмітку і здавати її у користування. Загалом у нинішньому році близько 30 мільярдів гривень буде витрачено на дороги. Наступного року ця сума становитиме близько 45 мільярдів гривень.

Як розповів заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев, у 2018-му на території Кіровоградщини запланований ремонт кількох ділянок доріг.

– Проведені тендери на дорогу «Олександрія – Полтава» протяжністю 38 кілометрів. Роботи плануємо розпочати на початку наступного року щойно дозволять погодні умови. Також у нас є важливий напрямок, якому ми раніше зовсім не приділяли уваги, – криворізький. На початку року ми проведемо тендер, а в середині року – почнемо роботи. Крім того, є великі очікування, що здійсняться плани з ремонту дороги у миколаївському напрямку, а також дороги «Стрий – Кіровоград – Знам’янка», яка є найзавантаженішою у Кіровоградській області, – наголосив Коломійцев.

Нинішня інспекція Володимира Гройсмана уже друга за останніх півроку – хід робіт на автомобільній дорозі М-04 «Знам’янка-Луганськ-Ізварине» він перевіряв 20 червня.

 

00964

 

фото: Олена Сідорова

e-max.it: your social media marketing partner