У Кіровоградській області знову здорожчає хліб

,

00925Уже в грудні ціна на хліб підскочить на 5%, повідомила «КП» директор ТОВ «Кіровоградхліб-2014» Владлена Умнова.

– Піднімати ціну нас змушує здорожчання газу й інших складників. Газу для великих підприємств дорожчає щомісячно і вже ціна зросла на 9%. У такому ж темпі дорожчає й інша сировина. Тому ми вимушені переглянути ціни на продукцію. Це ж планують зробити всі хлібопекарські підприємства країни, – уточнила Владлена Умнова і наголосила, подорожчають не всі сорти і не більше, ніж на 5%.

Нагадаємо, востаннє ціни на хліб виробники піднімали цьогоріч у травні та торік у грудні. Здорожчали «Златопільський», «Сонячний» і «Український новий».

А тим часом уже суттєво додали в ціні яйця, курятина, свинина, овочі і фрукти. Один із чинників, що впливає на вартість продуктів в Україні, експерти називають курс долара. За два останні місяці він здорожчав більш як на гривню. А за ним поповзло вгору все решта. «Підігрівають» ціни на продукти і заяви уряду про збільшення пенсій і зарплат.

Уже цього місяця пенсіонери отримають додатково від двохсот до тисячі гривень на місяць.

Втім, наголошують виробники, і самі не раді піднімати вартість, однак діватися нікуди.

– Намагатимемося змінювати ціну дуже лояльно, адже подорожчання хліба не вигідне перш за все для підприємства. Це одразу позначається на обсягах продажу. Будь-яке зростання вартості одразу зменшує продажі, – підсумувала керівник хлібопекарського підприємства Владлена Умнова.
e-max.it: your social media marketing partner