В обласному центрі школярі збирають продукти для тварин із реабілітаційного центру

, КП

00885Учителі та учні 5-11 класів гімназії імені Шевченка одні з перших долучилися до акції всеукраїнського благодійного фонду «Щаслива лапа», аби допомогти безпритульним тваринам. Протягом двох тижнів діти збирали харчі для собак і котів, якими опікуються волонтери реабілітаційного центру громадської організації «БІМ», і в середу, 3 жовтня передали гостинці.

– Ми збирали консерви, крупи, кістки.., – розповідає «КП» учитель української мови та літератури, вихователь-наставник 11-А класу гімназії імені Шевченка Ольга Лебедєва і додає, допомагати тваринам центру стало традицією. – Уже кілька років поспіль ми співпрацюємо з «БІМом». Збираємо для їхніх підопічних допомогу. Цього разу передали близько тридцяти пакетів харчів.

Наставниця зауважує, гімназисти постійно долучаються до соціальних проектів.

– Також ми допомагаємо онкохворим діткам, військовим збираємо допомогу... От до кінця наступного тижня збиратимемо продукти для наших бійців на сході. Координує волонтерську роботу у школі педагог-організатор Маргарита Гозбенко та представники-волонтери від кожного класу. Ми так виховуємо наших учнів, адже хочемо, щоб вони виросли гідною зміною, толерантно ставилися до тварин і допомагали тим, хто цього потребує – чи людина, чи тварина, – наголошує Ольга Лебедєва.

Волонтери реабілітаційного центру щиро вдячні за допомогу. Кажуть, корму, який зібрали гімназисти, вистачить на тиждень, адже нині опікуються півтора сотнею тварин.

– Київський благодійний фонд «Щаслива лапа» оголосив традиційну всеукраїнську акцію, у рамках якої збирають продукти для безпритульних тварин. Нам зараз телефонують багато шкіл, кажуть, що збирають для наших підопічних гостинці. Учні гімназії імені Шевченка були першими. Зібраного вистачить на тиждень, щоб прогодувати близько півтори сотні собак і котів, які зараз у нас знаходяться, – розповіла волонтер громадської організації «БІМ» Катерина Дорош і подякувала небайдужим дітям і їхнім учителям за підтримку.

 

фото: Ольга Лебедєва

e-max.it: your social media marketing partner