Синоптик: Діставайте теплі речі

,

00768Тепла погода у ці дні – чи не остання цьогоріч. Високих температур за +20, кажуть, уже не буде. А відтак – прийшов час діставати з шаф теплі речі, зауважує синоптик Наталія Діденко.

«Поки що лякати вас заморозками чи обвальним холодом не буду, проте впродовж наступного тижня температура повітря очікується невисокою… А потім поступово холоднішатиме.
У денні години повітря ще так-сяк прогріватиметься, а ось вночі стовпчики термометрів спочатку відповзуть до +7+11, потім до +6+8, а в другій половині тижня нічна температура повітря може спуститися до +3+6 градусів.
Ви ж розумієте, що за такої температури повітря наші оселі почнуть добряче охолоджуватися.
Тому саме час перевірити стан пухових ковдр, почати ревізію гардеробу, знайти теплі піжами, дістати вовняні речі, а шовки, бавовни та льон скласти у шафу, повивчати знижки на обігрівачі, поставити (за можливості) лічильники на батареї, утеплити дахи чи стіни приватних будинків – бо якраз тиждень обіцяє бути сухим і роботі сприя¬тиме», – повідомила фахівець у соцмережі.

Натомість вересневі народні прикмети радять придивлятися до природи, аби спрогнозувати, якою буде майбутня зима.
• Чим тепліший і сухіший вересень, тим пізніше прийде зима.
• Якщо осінь багата на гриби – зима буде тепла, але якщо ті гриби – опеньки – до суворої зими.
• Осінь ясна – зима холодна. Грім у вересні нагадує про теплу й довгу осінь, а в жовтні – малосніжну зиму.
• Рясна горобина і завчасно почервоніла – на сувору й сніжну зиму.
• Бджоли щільно затягують вічка у вуликах прополісом – на холодну зиму, а залишають майже відкритим – на теплий перезимок.

Втім, якою дійсно буде зима – прогнози різні. Одні налаштовують ледь чи не на найлютіші морози за всю історію, інші обіцяють помірну погоду. Але що б там природа не задумала, поки слід насолоджуватися золотою романтикою – пошурхотіти листям у парку, надихнутися на «Вересеневих самоцвітах», знову закохатися…

e-max.it: your social media marketing partner