Жителі Новоархангельського району повстали проти правоохоронців

,

883З півсотні жителів села Копенкувате Новоархангельського району минулого тижня приїхали до обласного центру, аби відстояти свого односельця Анатолія Кучеренка. Правоохоронці підозрюють чоловіка у вчиненні злочину, який, за словами людей, той не скоював.

Аварія сталася 29 листопада поблизу села Копенкувате Новоархангельського району. Водій легковика «Ланос» в’їхав у культиватор трактора, який повертався з поля. Пасажир на передньому сидінні загинув. В інших пасажирів  – травми. 20 лютого трактористу Анатолію Кучеренку вручили повідомлення про підозру у вчиненні цього злочину. Односельці приїхали до обласних прокуратури та міліції зі скаргами. Кажуть, Кучеренко ні в чому не винний.

– Нас сьогодні приїхало з півсотні чоловік на підтримку Анатолія Кучеренка. Його звинувачують у вбивстві, якого він насправді не чинив. І тому, обурені діями слідчого, ми приїхали піднімати питання про те, щоб або замінили слідчого, або зробили так, щоб ця справа розслідувалася, належно по закону – каже жителька села Копенкувате Ольга Закринична.

Спочатку копенкуватці зібралися біля обласної прокуратури. За кілька хвили селяни запросили на зустріч із заступником прокурора області. Люди, не стримуючи емоцій, розповідали про ситуацію. Вони просили прокуратуру втрутитись і перевірити законність міліцейського слідства.

– Ми просимо допомогти вплинути на слідчих, які вчиняють неправомірні дії. Нас зібралось 286 чоловік. Сьогодні під прокуратуру приїхало 40. Якщо ви нам не допоможете і найближчим часом нічого не зміниться, ми поїдемо в Київ на Майдан. Ми вже не віримо нікому, адже все нахабно сфабриковано,  – звернулися до заступника прокурора області. Той у свою чергу пообіцяв: справу перевірять у стислі терміни.

– Ініціативній групі ми порекомендували, щоб вона сформулювала свої вимоги, свою незгоду з діями слідчого. Ми їх перевіримо і приймемо об’єктивне законне рішення, – запевнив заступник прокурора області Микола Салюк.

Після прокуратури селяни пішли до обласного департаменту освіти. Вони поскаржилися його очільнику Ельзі Лещенко на директора Копенкуватської школи, який, власне, сидів за кермом «Ланоса». Посадовиця також попросила людей викласти всі претензії письмово і пообіцяла, що жоден факт не залишиться неперевіреним.

Далі копенкуватці попрямували до обласної міліції. Вимоги ті ж: проведення об’єктивного розслідування. Людей зустрів заступник начальника УМВС в області. Він теж попросив написати заяву і обіцяє розібратися в ситуації.

У свою чергу селяни запевнили правоохоронців, що у разі невиконання обіцянок, вони обов’язково приїдуть ще раз. Але їх уже буде не кількадесят, а кілька сотень.

– Якщо не допоможе наш приїзд до Кіровограда, буде не одна Врадіївка, а дві, а може ще й п’ятнадцять Врадіївок у Копенкуватому, – попередила жителька села Копенкувате Ольга Закринична. – Обурені не тільки наші односельці, а й жителі навколишніх сіл. Весь район обурений!

 

e-max.it: your social media marketing partner