Рідні військовополонених оголосили безстрокову акцію під стінами Верховної ради

, КП

00732Родичі військовополонених з усієї країни, серед яких рідні кіровоградських спецпризначенців Сергія Глондара й Олександра Корінькова, оголосили безстрокову акцію під стінами Верховної ради у вівторок, 19 вересня. Вони приїхали, щоб вкотре звернути увагу на проблему звільнення бійців, які нині перебувають у полоні бойовиків, і вимагають від влади пришвидшити процес звільнення.

–З 19 вересня ми розпочали безстрокову акцію «Звільнення полонених». Будемо стояти доти, доки не буде хоч якогось результату, поки не назвуть якусь дату звільнення чи нарешті звільнять когось із полонених, – розповідає «КП» дружина військовополоненого Сергія Глондара – Катерина.

Рідні військових стоять під стінами Верховної ради вдень і вночі, під сонцем і зливою.

– Намет розгорнути нам не дозволили. Тож удень ми мітингуємо усі, а вночі по черзі – хтось піде трохи відпочити, хтось стоїть, потім міняємося. Вчора (19 вересня – «КП») було сонячно і спека, сьогодні (20 вересня – «КП») злива. Але ми все одно стоїмо і не зрушимо з місця. У наших хлопців гірші умови і тільки Бог знає, що їм доводиться там терпіти, – продовжує Катерина.

Приїхати на старт мітингу змог­ли не всі. Але на вихідні кількість учасників збільшиться.

– Зараз до 20 осіб – батьки, дружини, брати-сестри. Але не всі змогли приїхати, бо у когось робота, діти. Хтось зміг відпроситися, у когось не вийшло. То на вихідні ще приїдуть люди. Нам важко, але що роботи. Хлопцям важче. У нас іншого виходу вже немає. Треба чогось добиватися, бо вже просто нікуди більше відтягувати. Останній обмін полонених був ще торік! Наші ж хлопці – Сергій Глондар і Олександр Коріньков – на сьогодні (20 вересня – «КП») 948 днів у полоні! Скільки ж можна? – обурюється жінка.

Рідні військовополонених вимагають пришвидшити процес звільнення бранців і просять, аби представники Мінської групи звітували про роботу, яку вони вже виконали.

– До нас виходять деякі депутати. Підтримують нас, хтось приносить теплі напої та їжу. Але по справі хлопців нічого не кажуть поки що. Є ж Мінська група. От для них ми передали звернення, у якому просимо, щоб їх представники звітували у Верховній раді, яку роботу вони зробили на конкретний момент, що зроб­лено для того, щоб звільнити хлопців. Бо нас, наприклад, ніхто не інформує. До сьогодні ми не знаємо, яка робота пророблена Мінською групою. Крім слів: «Ми працюємо», іншого ми не чуємо, – каже Катерина.

Як уже неодноразово повідом­ляла «КП», кіровоградських спецпризначенців Сергія Глондара та Олександра Корінькова російські бойовики утримують у полоні вже третій рік поспіль.

Родичі військовополонених оббивають пороги усіх можливих кабінетів, аби визволити їх.

 

фото: 1+1

e-max.it: your social media marketing partner