Кіровоградський кінолог у Волновасі розшукав зниклого хлопчика

, КП

00673Капрал кінологічного центру Нацполіції в області 30-річний Сергій Вака, який зараз служить у прифронтовій Волновасі, розшукав зниклого 11-річного хлопчика. Той увечері 17 вересня пішов гуляти і не повернувся.­ Схвильована мати звернулася до поліції з проханням розшукати сина. Через півгодини пошуків Сергій разом зі своєю чотирилапою напарницею вівчаркою Джессі знайшли хлопчика.

– Десь опівночі до чергової частини поліції звернулася жінка. Вона розповіла, що зник її 11-річний син, – пригадує Сергій Вака.

Разом зі слідчо-оперативною групою Сергій із вівчаркою Джессі виїхали на місце виклику.

– Жінка розповіла, що син хотів піти гуляти увечері, але вона його не відпускала. Та він все ж разом із товаришем втік. Вона намагалася розшукати його сама, але марно, – продов­жує правоохоронець.

Чоловік узяв вдома речі хлопця і вирушив на пошуки.

– Жінка не здогадувалася,­ де міг бути її син. Адже місця, куди він міг піти, вона вже обшукала самотужки. Тому і ми не знали з чого починати пошуки – місто велике. Я попросив у матері, щоб дала мені синові речі, які він нещодавно одягав. Джессі запам’ятала запах і ми пішли, – розповідає кінолог і радіє, уже за півгодини чотирилапий слідопит знайшла хлопчика.

– Ми пройшли десь півтора кілометра. Джессі підбігла до кущів, зупинилася біля одного з них, замахала радісно хвостом, чим вказала, що ми на місці. Я підійшов – дійсно там сидів хлопчик, якого ми розшукували. Він змерз і був наляканий, але до мене вийшов, – розповідає Сергій Вака.

Разом із колегами з тамтешньої поліції знайду відвезли до мами.

– У машині він мовчав. Коли привезли додому, мама, звичайно дуже зраділа. Вони обнялися, малолітній утікач пообіцяв, що більше так не робитиме, – каже Сергій.

 

00674


Тим часом це вже не перший досвід служби Сергія з Джессі на сході країни.

– Раніше я був у пат­рульно-постовій службі. У кінологічний центр перевів­ся торік у січні, бо люблю собак, мені подобається з ними працювати. Джессі – це моя перша собака на службі у кінологічному центрі. Я сам її виховував, навчав, дресирував. Це вдруге ми з нею на ротації на сході. Спочатку близько місяця були у Луганській області. Ось, після невеликої перерви, з серпня тепер у Донецькій області. Патрулюємо, чергуємо у складі слідчо-оперативної групи, виїжджаємо на місця злочинів. Джессі гарна напарниця, – розповідає Сергій.

Перебуваючи на Луганщині, Сергій разом із вірним другом допомогли розкрити злочин.

– Ми розшукали знаряддя вбивства – ніж із відбитками, і цим допомогли розкрити злочин, – ділиться з «КП» чоловік.

А на початку травня Кіровоградщину сколихнуло жахливе вбивство у Новоукраїнському районі. Тоді чоловік жорстоко побив і поранив ножем літніх людей, украв гроші і зник, не залишивши видимих зачіпок.

Злочин допомогли розкрити саме Сергій разом із Джессі. Вони швидко знайшли будинок, де переховувався злочинець, і вказали на нього поліції.

Пишається своїм підопічним і начальник кінологічного центру Нацполіції в області Артем Матвєєв.

– Знаєте, у нас усі гарні працівники. І в області допомагають, і в АТО. Сергій молодець. Він нещодавно при­йшов у кінологічний центр, але має значні досягнення, зокрема і цей випадок у Волновасі. Вони дуже гарно спрацювалися з Джессі і ми бачимо результати їхньої спільної роботи. Приємно, що саме наші працівники ось так відзначаються, – зізнався «КП» Артем Матвєєв.

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner