Невідома інфекція косить маловищан

,

877Висока температура, розлад шлунково-кишкового тракту, різкі болі в животі – це ті симптоми, які проявляються у населення райцентру. З ними люди дедалі частіше стали звертатися до Маловисківської центральної районної лікарні. Містом поповзли чутки, що косить народ невідома інфекція. Тим часом медики закликають жителів не панікувати і запевняють  – у всіх, хто звертався до них, діагнози різні!

– Перші три дні в мене не було апетиту. Потім з’явилася нудота, погане самопочуття. На третій день піднялась висока температура – вище 39 градусів. Я спочатку подумала, що у мене щось сталося із внутрішніми органами. Та коли прийшла в лікарню, побачила, що я така не одна, – розповідає про свої симптоми «КП» маловищанка Тетяна. – Я звернулася за допомогою в лікарню. Мені поставили крапельницю. Стало легше, тому наступного дня не пішла на процедури. І одразу пошкодувала про це, адже моє самопочуття погіршилося, знову підвищилась температура. Я пересиділа вдома і за медичною допомогою звернулася вже наступного дня. Мені знову поставили крапельниці, температура в мене знизилась близько першої години ночі.

У Тетяни першої з її сім’ї погіршився стан здоров’я. Наступним став син. У нього хвороба проявлялася з іншими симптомами – перші дні не було апетиту, а потім з’явилася температура до 38 градусів і розлад шлунку. Його теж госпіталізували і ставили крапельниці. Уразила інфекція і сестру Тетяни.

Молода жінка розповідає, що з її оточення минулого тижня захворіло багато знайомих, і всі вони мали схожі симптоми.

Із власних джерел «КП» стало відомо, що найбільше за допомогою до лікарів зверталися жителі мікрорайону «Вись». Там, кажуть, люди похворіли ледь не цілими під’їздами…

– Багато людей з мікрорайону лікуються. У класі з моїм сином навчається 22 учні, а на уроки прийшло лише дев’ять..., – констатує Тетяна і каже: звідки виникла інфекція – ніхто не знає. Підозрюють, що щось не так з водою. Адже вона  постійно має жовтий відтінок.

Хоча жителі мікрорайону «Вись» схиляються до думки, що причиною хвороби є неякісна питна вода, медики ж розглядають дещо іншу версію погіршення самопочуття.

За офіційним коментарем «КП» звернулася до головного лікаря Маловисківської центральної районної лікарні Костянтина Чурпія. Але дізнатися, скільки хворих вже звернулися за допомогою, так і не вдалося. Зате керівник медзакладу розповів про хвороби, з якими звертаються містяни.

– Люди звертаються до лікарні з гострими респіраторними захворюваннями, кишковою інфекцією, ацетонемією, а от отруєння нема. Ви знаєте скільки ми маємо протягом року дітей з ацетонемією?  – море. Хворі поступають з усього району, в тому числі і з мікрорайону, а от  щоб масово – то ні. Цим питанням займалася обласна санстанція… Ми дали статтю в районну газету про ацетонемію, щоб люди більш серйозно ставились до харчування дітей. У дорослих взагалі немає жодних отруєнь, – запевняє «КП» головний лікар медзакладу.

Та попри заспокоювання медиків, жителі Малої Виски їм не вірять. Вони вважають, що причиною погіршення самопочуття є саме питна вода. До речі, після перевірки води спеціалістами, містом поповзли чутки, що в ній знайшли кишкову паличку. Тож, аби убезпечити себе і своїх рідних, люди нині активно скуповують у магазинах воду у пляшках.

З’ясувати, скільки все ж маловищан потрапило на лікарняні ліжка, «КП» в далося в санепідслужбі. В обласному управлінні державного відомства навели конкретну цифру – 15 інфікованих у період із 17 по 22 лютого. Там також зауважили, що результати лабораторного дослідження води поки невідомі.

– Даних, які б свідчили, що захворювання людей пов’язане із водою, у нас немає. Дослідження води ще проводяться. Це довготривалий процес. Але ті результати, які ми вже отримали, не дають підстав пов’язувати захворювання людей з водою. За три тижні дослідження завершиться і ми матимемо змогу говорити більш конкретно,  – запевнили «КП» у головному управлінні Держсанепідслужби у Кіровоградській області.
e-max.it: your social media marketing partner