Більшість голів РДА написали заяви на звільнення

,

876Фактично всі керівники райдержадміністрацій Кіровоградщини написали заяви на звільнення. Піти на такий крок їм рекомендували як екс-губернатор регіону Андрій Ніколаєнко, так і новий голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. Проте деякі голови районів не збираються відмовлятися від посад. Є й такі, що зволікають з рішенням, беручи відпустку чи лікарняний.

Відтак добровільно написали заяви на звільнення та чекають відповідних розпоряджень очільники Бобринецького, Вільшанського, Добровеличківського, Знам’янського, Маловисківського, Новгородківського, Новоархангельського, Новоукраїнського, Олександрівського, Онуфріївського, Петрівського, Світловодського, Ульянівського та Устинівського районів.

На лікарняному наразі перебувають керівники Гайворонської та Компаніївської РДА – Анатолій Крисенко і Віктор Луценко. А очільник Кіровоградської районної адміністрації Андрій Маліцький – у відпустці.

Не має намірів складати повноваження голова Олександрійської РДА Віталій Згама. Про це він особисто заявив у коментарі «КП». А от керівник Новомиргородської райдержадміністрації уникнув відповіді, зазначивши лише, що «діє згідно з чинним законодавством». Узагалі не змогла додзвонитися «КП» до голови Долинської РДА. Ані мобільний телефон Геннадія Вітряка, ані стаціонарний в адміністрації не відповідають.

Неспокійна ситуація, порівняно з іншими районами області, у Голованівському. Там місцеві радикали вирішили скинути з посади голову РДА Олександра Ярового шляхом залякувань та відвертих погроз.

– У суботу вночі невідомі, радикально налаштовані люди, близько семи десятків чоловік, приїхали до райдержадміністрації громити майно. Розбили рамки, скло, вази… Влаштували дискотеку, танцювали цілу ніч. Під тиском змусили мене написати заяву про вихід із Партії регіонів і заяву на звільнення з посади голови РДА. Це робилося у присутності голови районної ради. На мою адресу лунали залякування, вони погрожували моїй сім’ї розправою. І в цій команді був і начальник районної юстиції, і керівник управління статистики району… Я вимушений був вночі вивозити родину і своїх заступників. Пізніше мені заяву повернули, бо вона була не так оформлена. Так що фактично все на старих місцях, я очолюю РДА і писати заяву поки що не буду. У п’ятницю відбуватиметься мітинг – люди, наскільки я знаю, прийдуть сказати своє слово на підтримку районної влади. Жителі обурені тим, що сталося у суботу, – повідомив «КП» Олександр Яровий.
e-max.it: your social media marketing partner