Рідна донька заживо поховала матір, щоб забрати її пай

,

00271Ця історія вражає до сліз. Донька, аби отримати материн пай, поховала її заживо. Усім родичам роздала панахидки за померлу. А в цей час рідна жила у сусідньому районі й ні сном, ні духом не знала, що вже більше десяти років її начебто немає на світі. Як таке сталося з Лідією Григорець із Новоукраїнки, вона розповіла «КП».

– Чотирнадцять років тому після смерті чоловіка переїхала у село Розкішне Голованівського району. З того часу в Новоукраїнці жодного разу не була й з іншими родичами, крім доньки і сина, не спілкувалася. А діти до мене приїжджали і дзвонили, донька листи писала, ми спілкувалися. Але вона мені навіть не сказала, що таке утнула… – плачучи розповіла 59-річна жінка.

Лідія Григорець каже, аби переконати сусідів, що вона померла, донька навіть панахидки роздавала, а матері все обіцяла, що незабаром забере її до себе.

– Казала мені, почекай, заберу тебе до себе. Та все не їхала. А в мене пенсії немає, бо паспорт мій зник. То я вже не витримала, подзвонила до тітки і вона приїхала й мене забрала, – розповідає скривджена жінка.

У Новоукраїнці Лідія Григорець оселилася у рідної тітки. Родичка взялася допомагати відновити паспорт, аби оформити пенсію. Але в тамтешньому паспортному столі з’ясувалося, що та з 2006 року вважається померлою!

– Кілька разів ходили у паспортний стіл, мені обіцяли, що зроблять паспорт. А потім якось приходимо, а начальник покликав у кабінет мою тітку. Я лишилася в коридорі й через неприкриті двері чую, як він їй каже: «Як я зроблю їй паспорт, як вона з 2006 року вважається померлою. Донька взяла свідоц­тво про смерть». Я як почула це, так у коридорі і зомліла, – пригадує співрозмовниця «КП». – Кинулася­ до доньки, запитую, нащо ти це зробила? А вона каже: «Мені земля потрібна була». Я їй кажу, чого ж ти мені не сказала, хіба я тобі не віддала б той пай?! У відповідь почула: то бери і вдавися ним.

Більше двох років Лідія Григорець безрезультатно намагалася відновити документи, аби мати право на пенсію. Зрештою лише наприкінці червня суд скасував свідоцтво про смерть. Нині за цією справою відкрито кримінальне провадження.

Лідія Григорець сподівається, що вже незабаром отримає паспорт і зможе оформити пенсію. Утім гіркоту від учинку рідної кровинки нічим втамувати не може.

– Ні син, ні донька до мене не їдуть. Хоч би запитали, чи їла що, чи є в мене за що жити. Ось так на старість залишилася нікому не потрібною, без документів, без грошей, у чужій хаті… – нарікає на долю скривджена жінка.

 

фото: управління юстиції області

e-max.it: your social media marketing partner