Переможець міжнародної олімпіади з інформатики їде на навчання до Америки

,

00177Випускник Голованівської школи №1 Антон Ципко здобув золоту медаль на 29-й міжнародній олімпіаді з інформатики серед школярів, що проходила в Тегерані, Іран. Участь у ній взяли понад три сотні учасників із понад восьми десятків країн світу. Востаннє Україна отримувала таку нагороду п’ять років тому. Крім золота, українська команда взяла ще дві срібні медалі. Це кращий результат за останні десять років. Сам же Антон нині готується їхати на навчання до Америки

До цієї перемоги Антон Ципко готувався протягом останніх трьох років. Каже, у його житті це перша олімпіада такого рівня і таке бажане золото.


– Протягом останніх трьох років цілеспрямовано готувався¬ до міжнародної олімпіади з інформатики. Міг узяти участь у ній і торік, але вона відбувалася в Росії, і наша держава не поїхала туди зі зрозумілих причин. Цьогорічні змагання принесли мені бажану нагороду, – поділився з «КП» дорогою з аеропорту додому Антон і наголосив, ця олімпіада – одна з найважливіших у його житті.


Хлопець каже, змагання були надскладними, але він упорався.


– В олімпіаді такого рівня участь брав уперше. До цього була командна участь в олімпіаді для російськомовних учасників, що відбулася у Тбілісі в Грузії, – додав вундеркінд. – Я надзвичайно радий перемозі, бо дуже довго до неї готувався.


Схильність до математики і логіки талановитий хлопець мав ще з дитинства.


– Маленьким дуже любив збирати конструктори «Лего», грати в шахи, у школі улюбленим предметом були математика й інформатика. Коли подорослішав, то брав участь майже у всіх олімпіадах із цих предметів, – пишається здобутками сина мама Оксана. – Золота медаль міжнародної олімпіади з інформатики не дає ніяких пільг у подальшому навчанні, але це престиж для України і для сина.


Жінка каже, змалечку націлювала сина на навчання закордоном.


– Казала, можеш вчитися де завгодно, хоч і закордоном, але завжди повертайся в рідну Україну. Власне таке навчання він і обрав. Уже цієї суботи відлітає в Америку, – поділилася звісткою мама Антона Ципка.


З Тегерану талановий випускник повернувся з упевненістю в обраній професії. Вивчатиме комп’ютерні науки в лос-анджелеському коледжі.


– Я подав документи в американський коледж і в столичний університет імені Шевченка. Пройшов в обидва заклади, але обрав навчання закордоном. Після його закінчення планую вступати в тамтешній університет, – уточнив чемпіон з інформатики і зазначив, поки не замислюється про далеке майбутнє і з якою країною воно буде пов’язане. Головне для нього нині, що продовжуватиме вивчати улюблену науку.

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner