У Знам’янському районі на базі відпочинку підлітка вдарило струмом

, КП

00154У селі Петрове Знам’янського району святкування дня народження старшого брата для 15-річного Ігоря завершилося бідою. Його на базі відпочинку вдарило струмом. Півдоби підліток не міг стати на ноги.

Подія сталася майже місяць тому. Але говорити про це мама хлопця наважилася лише тепер.

– Усе сталося ще 9 липня близько першої години дня. Це був такий жах, що не можу вам навіть передати на словах. Довго відходили від цієї ситуації, у сина досі стрес… – розповідає «КП» мама Ігоря Людмила Вітюк. – Старший із сім’єю вирішив відсвяткувати день народження. За містом винайняв альтанку біля ставочка. Там від альтанки до альтанки висіли дроти на висоті до двох метрів, навіть нижче. Бо тим, хто високий, доводилося нагинатися. Але на них ніхто особливої уваги не звернув, думали, то мотузки якісь.

Що то були саме дроти та ще й під напругою, родина зрозуміла після того, як молодшого сина вдарило струмом.

– Ігор махнув рукою і зачепив цей дріт, а він був оголеним! Ледве вибили його з рук. Поклали сина на землю. У нього були страшні судоми, м’язи наче дерев’яні, – продов­жує жінка.

Швидку та поліцію родина не викликала. Мама постраждалого зізнається, були настільки шоковані.

– Ми всі сильно перелякалися. Лікарів не викликали, самотужки кинулися рятувати. Я знаю, як надавати допомогу. А коли Ігорю стало трохи краще, відвезли додому. Ходити він зміг аж увечері. Опіки загоюються ще й досі. Вони точкові, але глибокі, – продовжує Людмила Вітюк.

Власник бази відпочинку, каже жінка, вибачився лише по телефону.

– Я зателефонувала власнику, а він «Ой, ну може десь там щось провисло, ну вибачте». Правда, ще повернули кошти за оренду альтанки. Але там багато відпочивальників, діти є. Не дай Бог, ще хтось постраждає! – боїться співрозмовниця «КП».

Натомість власник комплексу запевняє, дроти висіли високо і його вини в тому, що сталося, немає. Щоправда, зізнається, після того випадку проводи підняли вище.

– Звичайно дроти ізольовані та й не низько висять. Але вони можуть сьогодні бути ізольовані, а завтра від сонця з’явиться якась тріщина... Якщо хлопець високий виріс, це ж не означає, що потрібно руками за дроти тягати. Коли мені зателефонували і розповіли про цю ситуацію, то жінка, яка у мене там працює, підій­шла, вибачилася і запропонувала повернути гроші. А дріт після того поміняли і натягли так, аби й з драбиною було важко дістати, – заявив «КП» власник бази відпочинку В’ячеслав.

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner