zebra2  sela 

«КП» та друзі редакції здійснили мрії онкохворих діток

, опубліковано в Проекти «КП»

1993Дня Святого Миколая онкохворі дітки – пацієнти гематологічного відділення дитячої обласної лікарні чекали з великим нетерпінням. Вони щиро вірили, що мрії, про які вони писали в листах до Чудотворця, обов’язково здійсняться. Так і сталося. Завдяки друзям редакції, завдяки людям із великим серцем, малеча повірила у диво.

Кілька тижнів тому «КП» звернулася до своїх читачів допомогти втілити мрії малих, що лікуються в гематологічному відділенні дитячої обласної лікарні. Тоді газета опублікувала листи Юрасика, Ростика, Марка і Дарини. Читати їх без сліз було неможливо, адже насамперед діт­ки просили здоров’я. Кожне написане ними слово вражало в самісіньке серце.

Щойно вийшла газета, до редакції зателефонував друг, який попросив не називати його, і запропонував виконати мрії малих. Він сам батько двох дітей, а тому знає, як важливо підтримувати віру у диво.

Але на цьому чудеса не закінчилися! У День Святого Миколая, саме коли редакція збиралася їхати до лікарні, до нас зайшов колишній мер Кіровограда Олександр Саінсус і відзвітував, що підприємство «Профі Стан» здіснило дитячі мрії.

– Зробив усе, як просили діти. Купив і вже навіть вручив, – повідомив Саінсус.

Тож склалося так, що дехто з малих отримав по два подарунки.

Дев’ятирічний Ростик – два конструктори «Лего».

– Таких конструкторів у мене ще не було, – радів він подарункам і зосереджено читав листа від Святого Миколая. – Ого, скільки він написав мені побажань! Я буду лікуватися, щоб швидше одужати!

Завжди веселий Марк від щастя, що в нього є тепер цілих два трансформери, і в долоні плескав, і кумедні історії розповідав, і віршовані вітання передавав Святому Миколаю.

Маленький Юрасик, який просив іграшкового хом’я­ка, того дня був на важких процедурах, тому гостей зустрічав із мокрими очима.

Дівчина Даша у своєму листі просила фотоапарат. Її мрію здійснили двічі, тож один із них вона подарувала іншому онкохворому хлопчику.

Листа Дениса «КП» не опублікувала, бо його передали з запізненням. Тим не менш мрію дитини виконав директор кіровоградської спортивної школи №3, спортивний журналіст Євген Савранський. Тож малий отримав свого «літака на кнопочці».

Того дня очі дітей сяяли щастям. Сподіваємося, що ті кілька годин радості додадуть хворим діткам сил, аби здолати важкі недуги. А ще «КП» переконана, що робити дітям добро можна не лише у свята, а й щодня. Адже дорослим і здоровим людям це зробити дуже просто, а у хворих діток, можливо, з’явиться більше сил і надії здолати хворобу.
e-max.it: your social media marketing partner