Марійці з Помічної більше року лікарі не можуть встановити діагноз – дитина марніє на очах

, КП

9620Дев’ятирічній Марійці з Помічної більше року лікарі не можуть встановити точний діагноз. Дівчинці зробили безліч аналізів, озвучували і захворювання печінки, і лімфому Бекітта… але до цього часу остаточно сказати, на що хворіє дитина, не можуть. Попереду на Марійку чекають нові обстеження і лікування. Родина малої вже витратила усі кошти. Нині батьки просять небайдужих допомогти.

– Марійка хворіє більше року. Вона себе погано почувала, була висока температура. Звернулися в лікарню, призначили аналізи, зробили комп’ютерну томографію у Кіровограді, взяли біопсію. Поставили діагноз лімфома Беркітта 4 ступеня. Повезли зразки в Інститут раку – діагноз підтвердили. Доньку поклали в Охматдит, три місяці проводили обстеження. Згодом попередній діагноз скасували і встановили новий – захворювання печінки, – розповідає «КП» мама дівчинки – Людмила.

Півроку боротьби з хворобою ще більше послабило організм дитини.

– Після завершення лікування стан Маші лише погіршився. Коли зробили повторне КТ, то показники стали гірші, ніж до цього. Нас спрямували в Інститут пульмонології.­ Там сказали, що сумніваються у діагнозі, від якого дитину лікували півроку! – каже Людмила.

Найближчим часом дівчинці знову робитимуть КТ і біопсію. Батьки сподіваються, що нарешті доньці встановлять правильний діагноз.

– Зараз точного діагнозу немає і відповідно немає конкретного лікування. Лікарі нам так і сказали: вони не знають, що відбувається з Марійкою. Торік, коли була температура, то зрозуміло, що був якийсь запальний процес. Зараз вже нічого не болить. Але Маша дуже схудла. У свої дев’ять років вона важить 23 кілограми! Поки що поставили лімфопроліферативне захворювання невідомого генезу. Далі МРТ, а потім біопсія. Через десять днів можливо скажуть, що з дитиною. Ми сподіваємося на це, – вірить мама дівчинки і просить в усіх небайдужих фінансової допомоги. – Скільки ще потрібно буде грошей – ми не знаємо. Все залежить від того, який буде діагноз і скільки коштуватиме лікування.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на картку «Приватбанку»: 5168 7559 3332 8581 (Заїка Марія Володимирівна).

фото: надане родиною
e-max.it: your social media marketing partner