Мама-одиначка п’ятирічного Артема, у якого ДЦП, знову просить допомогти її сину

, КП

6639Мама-одиначка Світлана Колісник з Кіровограда просить допомогти зібрати кошти на реабілітацію своєму сину – Артему. У хлопчика ДЦП. Протягом року дитина має щонайменше чотири рази пройти курс реабілітації в Трускавці. Один курс коштує близько тринадцяти тисяч гривень, пише «Gazeta.ua».

– Артемко народився на місяць раніше. Йому не вистачало кисню і лікарі прийняли рішення про кесарів розтин. Хлопчик мав хорошу вагу і був здоровим. А через кілька годин раптово почав синіти. Причиною став набряк мозку. Дитина була місяць в реанімації, потім в неврології. В п’ять місяців він не міг сидіти. Після обстеження в Охматдиті йому поставили ДЦП, – розповідає мати Світлана Колісник.

Світлана з Артемом поїхали в Охматдит, де хлопчику діагностували ДЦП. Відтоді вони їздять на реабілітацію.

– У серпні були в Миколаївській області на іпотерапії. Спілкування з кіньми і заняття верховою їздою дали сину ще один позитивний результат. Артемко впевненіше став сидіти, з’явилися нові слова, краще став їх вимовляти. В жовтні ми мали їхати знову в Трускавець. Але немає грошей. Одна мама, у якої дитина також з ДЦП порадила нам реабілітаційний центр «Ангел» в Одесі. Я поїхала туди з документами про діагноз, щоб подивилися, чи нам зможуть допомогти їхні масажі і процедури. Лікарі сказали, що можна спробувати. Добре, що тут реабілітація безкоштовна. Наступного разу треба все таки їхати в Трускавець. Останні рази там на реабілітації ми були за гроші небайдужих людей. Я мати-одиначка. Знову змушена просити допомоги на лікування свого Артемка. Допоможіть моїй дитині поїхати на реабілітацію, – просить мама хлопчика.

В Артема помітні покращення. Він піднімається з лежачого положення, став активніший. Лікарі прогнозують, що зможе самостійно ходити.

Нагадаємо, Артему потрібно протягом року пройти щонайменше чотири рази курс реабілітації у Трускавці. Раніше один курс коштував дев’ять тисяч гривень.

Деталі за телефоном: (099) 366-02-18 (мама хлопчика, Світлана Колісник).

Допомогти можна, перерахувавши гроші на картку Приватбанку 4149 4978 3396 1966 (Світлана Миколаївна Колісник).

 

 

e-max.it: your social media marketing partner