Шестирічна Саша з Благовіщенського потребує допомоги

,

5287Шестирічна Олександра Шевчук з Благовіщенського має вроджену ваду розвитку спинного мозку, порушення тазових органів, нетримання сечі та калу, ниркову недостатність, хронічний пієлонефрит. Після обстеження в ізраїльській дитячій клініці виявилося, що дівчинці потрібно зробити дві дорогі операції, які коштують більше ста тисяч доларів, пише «Gazeta».

– Сашуня народилась зі спинно-мозговою грижою. Через 3 три дні нас направили до Києва в інститут нейрохірургії. Там дочці під час операції видалили грижу. Після цієї була ще одна операція, бо стан дитини погіршився. Лікарі казали, що через таку грижу вона ніколи не зможе ходити. Через неї Саша не може стримувати сечу та кал. Дочка довго не ходила, не переверталась як всі дітки в ліжечку, не повзала, – розповідає мама дівчинки – Анна Шевчук.

Через вроджену аномалію розвитку спинного мозку та порушення сечовивідної системи страждають сечівник і нирки – сеча їх забиває. Саші поставили новий діагноз – двосторонній гідронефроз. У листопаді 2014 року дівчинці зробили операцію з пластики сечоводів, а в лютому її стан став погіршуватися. Зараз все, що залишається – це підтримувати ліками роботу нирок. Додатково дівчинка приймає сорбенти, щоб знімати інтоксикацію організму, бо нирки не справляються, а через це у неї часто буває блювання. Запалення сечівника і нирок дає високу температуру дитині.

– З 6 червня по 21 червня ми були на обстеженні в ізраільській клініці Шнайдер, де крім всіх проблем по урології МРТ показало, що у Сашуні ще й кіста в хребті. Вона заважає відтоку спинно-мозкової рідини. Через неї можуть відмовити ніжки. Оперувати її не можливо і лікарі пропонують ставити шунт, який буде відкачувати рідину. Але головною для нас залишається операція по реконструкції сечового мішка з кишківником та імплантації сечоводів, збільшення сечівника врятує на деякий час нирки. Зараз з 200 грам сечі, він вміщує 40, а все інше залишається в нирках і знищує їх. Часу зовсім мало, а суми за операції дуже великі. Мені самій просто нереально зібрати ці гроші, тому я змушена просити допомоги в чужих людей, – констатує мама.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на картку Приватбанку 5168 7572 9322 8740 (Шевчук Анна).
e-max.it: your social media marketing partner