Маленькій Софійці, яку зробили інвалідом, потрібні гроші на лікування

,

2398Софійці Паніній сьогодні тільки чотири рочки, а мала вже двічі постраждала від рук медиків, розповідають її батьки. Мама Марина каже, одразу після народження донька випала із рук медиків у пологовому будинку, а згодом дитині призначили таке лікування, що вона перетворилася на ляльку.

– Софійку впустили у пологовому будинку. Через це відбулося­ зміщення шийних хребців. Від нас це приховали, ніхто не сказав, що дитина випала з рук. Про падіння ми дізналися лише згодом із розповіді працівника пологового. На восьмий день після народження у Софійки почалися судоми. Нас направили в лікарню, почали проводити обстеження, призначати ліки, – розповідає «КП» Марина Паніна.

Згадує, протягом наступного року судоми не зникли, однак дитина розвивалася, як слід. Каже, навіть лікарі дивувалися, як Софійка при такому діагнозі так гарно розвинена і добре розмовляє.

– У рік і два місяці ми потрапили на чергове обстеження. Нашого лікаря не було, приймав інший. Вона вирішила призначити своє лікування судом. У результаті Софійка отримала передозування ліками і повністю все забула. Вона не тримала голову, не сиділа, не говорила. Донька навіть не фіксувала погляд! У неї не було жодних емоцій, взагалі нічого, дитина перетворилася на ляльку. Вона не знала, хто мама, тато. Це був жах! Ми все почали спочатку і ось останні три роки тільки і займаємося реабілітацією, – говорить мама дівчинки.

– Сьогодні в неї кілька діа­гнозів – епілептична енцефалопатія раннього дитячого віку, лісенцефалія скроневих доль, затримка психомоторного розвитку. Медики не визнають, що була побічна дія призначених препаратів, вони стверджують, що це набута форма судом. Але професор у Дніпропетровську сказала, що лікування, яке призначили Софійці кіровоградські лікарі, було повні­стю протипоказаним. Донька двічі постраждала з вини медиків, – констатує жінка.

Зараз маленька намагається ходити, тримаючи дорослих за руку, вимовляє деякі слова, але рідко. Батьки кажуть, постійно проходять із донькою реабілітацію у кіровоградських центрах, однак потрібного ефекту немає.

– Ми записалися у Львівський реабілітаційний центр на 12-денний курс фізичної реабілітації, який дає хороші результати. На лікування у цьому центрі потрібно 15 тисяч 700 гривень. Це не враховуючи проїзду, проживання і харчування. У нас таких грошей немає. Це велика сума для нашої сім’ї, ми не потягнемо. А реабілітація дуже необхідна. Є шанс, що Софійка стане повноцінною дитиною. Лікарі кажуть, при правильному і регулярному лікуванні донька може одужати! – сподіваються батьки і просять небайдужих допомогти хоча б п’ятьма-десятьма гривнями.
 

Приватбанк, номер картки: 5168 7573 0066 1115

Отримувач: Паніна (Грунтова) Марина Олександрівна
e-max.it: your social media marketing partner