У Кіровоградському районі десятирічного хлопчика вразило струмом у 27 тисяч вольт! Родині катастрофічно бракує грошей на лікування малого

,

2177Нещасний випадок стався минулого тижня у селі Шостаківка Кіровоградського району. 10-річного Павлика Вербового, який разом із другом ішов до тамтешньої бібліотеки, вразило струмом на залізниці. Обгорілу дитину сусіди понесли до батьків, а ті відразу повезли його до лікарні. Тіло Павлика на 70% уражене опіками!

–Павлик ішов до бібліотеки, яка знаходиться по інший бік села. Воно розділене залізницею. Він не раз ходив туди зі своїм старшим братом Ігорем. Цього разу пішов із другом, бо треба було терміново повернути книжку. Що сталося, коли вони переходили через залізницю – ніхто точно не знає. Сусідка – бабуся друга Павлика, – яка живе поряд, почула сильний хлопок і вибігла туди. Вона чомусь одразу подумала, що Павлика збив потяг, і з цим кинулася до мене додому. Мій старший син був у дворі і почув її крики. Ігор забіг у будинок і крикнув: «Мамо, скоріше, Пашу потяг збив!» – згадує мама постраждалого Павлика Ірина Вербова.

Каже, відразу кинулася до залізниці і побачила, як сусід несе сина на руках. Увесь одяг на хлопчику обгорів, а тіло обпечене. Схопивши дитину, жінка разом із чоловіком повезли сина до лікарні. Дорогою родину перехопила «швидка».

– Спочатку забрали у реанімацію, а тепер він в опіковому відділенні обласної лікарні. Лікар стверджує, що травми вказують на те, що дитина на потяг не вилазила, як зараз запевняють залізничники, інакше б, у першу чергу, були б уражені голова, груди і спина. У Павлика ж голова ціла. Постраждав правий бік – рука, нога і живіт, – констатує Ірина.

Жінка каже, що насправді сталося на залізниці, до кінця так і не знає, оскільки друг, який був разом із Павликом, каже одне, а її син, коли отямився розповів інше.

– Спочатку цей хлопчик казав, мовляв, Павлик запропонував перелізти через вагон. Але коли Павлик прийшов до тями, то розповів, що друг сказав йому: «Давай подивимося, що там у вагоні?» Каже, вони вилізли туди, злізли, а далі він не пам’ятає. Можливо, там був якийсь оголений дріт і його вразило струмом. Сусід бачив, як після того, що сталося­ з Павликом, цей хлопчик ховався у кущах. Я розумію, дитині десять років, хлопчик злякався, у нього теж шок, але ж зізнаватися, що сталося, не хоче, – розповідає мама Павлика.

Вважає, у тому, що трапилося з її сином, винні працівники залізниці. Каже, відразу після нещасного випадку вони почали замітати сліди.

–Якщо потяг залишається­ стояти на кілька годин, а він стояв кілька діб, то має обов’язково бути заземлений. Селяни постійно вимушені перелазити через вагони або обходити по 500 метрів, бо пішохідний перехід перекривається.­ У результаті страждають люди. Сьогодні моя дитина покалічилася,­ а завтра може статися такий же випадок з іншими. Невідомо, як його вдарило електричним струмом. Але, як мені розповіли сусіди, відразу після того, що трапилося з Павликом, працівники залізниці почали на тому місці щось переробляти, прибирати... Кинулися замітати сліди, одним словом, – пі­дозрює Ірина.

Проте зараз, каже, найголовніше – виходити сина. Наскільки тривалим буде лікування, медики сказати не можуть. Але грошей на ліки вже не вистачає, тому родина звертається з проханням допомогти до всіх небайдужих. – Зараз для мене найголовніше виходити дитину, вивести з цього тяжкого стану і вилікувати. Я не хочу ні з ким судитися, хочу, щоб таке більше ні з ким не трапилося,­ – зізнається мама. – У нас катастрофічно бракує коштів. Усі гроші, які нам дали куми, сусіди, все пішло на ліки. Медикаменти дуже дорогі, а лікування тривале. Хлопчика, якого вдарило струмом навесні (Андрій Мілованов – ред., «КП» писала про той випадок у Долинській), виписали з відділення лише нещодавно. Тому невідомо, скільки лікуватимуть Павлика. Прошу допомогти всіх, кому небайдуже життя мого сина!
e-max.it: your social media marketing partner