Шестирічному Вові необхідно на операцію 75 тисяч доларів

,

2119Ступити перші кроки мріє шестирічний Вова. За це із самого його народження бореться мама сина – кіровоградська волонтерка Юлія Мартинюк. Однак у цій боротьбі сама жінка – безсила. Лише фінансова допомога небайдужих людей здатна допомогти.

Юлія розповідає, її синочок народився з вродженими вадами – клишоногість, ноги та руки повністю не розгиналися, пальчики не згиналися. Медики оголосили страшний діагноз: діастрофічна дисплазія, артрогрипоз, двостороння вроджена клишоногість, двосторонній вроджений вивих стегон.

– На четвертий день після народження сина нас виписали з лікарні. Порадили їхати у Київ чи Харків. Були і невтішні прогнози: невролог нам сказав, що син взагалі не доживе до року, – згадує жінка. – Відтоді і почалися пошуки лікарів, безкінечні консультації. Пропонували операцію – вставити тазостегнові суглоби, загіпсувати на невідомо який термін, підрізати м’язи щороку… Але навіть за такої складної операції, медики не гарантували, що син ходитиме. Я дуже хотіла поставити сина на ноги у прямому сенсі цього слова. І нарешті в Одесі я знайшла лікаря, який лікує за методом Понсеті – це брейси, гіпсування, масаж.

Юлія згадує, як давалося лікування, як щодня боролася за повноцінне життя своєї кровиночки.

– Мій Вовчик сам почав тримати ложку, навчився повертати голову, самостійно сидіти і розгинати лікті. Він тепер повзає на колінах – це максимально, що ми змогли досягти, – говорить Юлія.

Якби під колінами контрактури були м’язовими, Вовчик би міг ходити, однак вони були кістковими, каже жінка. Тому вирішити проблему масажем – неможливо.

– Я шукала різні методи, клініки, де б могли надати відповідну медичну допомогу. Так я знайшла в Ізраїлі кваліфікованого лікаря. Він ознайомився з діагнозом і лікуванням мого сина і дає гарантію, що шанс є, що Вовчик зможе ходити, – ділиться волонтерка. – Та все було б легко, якби не стояло питання в коштах. Операція та реабілітація обійдуться в сімдесят п’ять тисяч доларів! У мене цих грошей немає, потрібна допомога людей із добрим серцем, яким небайдуже чужий біль.

Допомогти маленькому Володі можна, перерахувавши кошти на картку мами – Мартинюк Юлії у «Приватбанку» №5168 7572 2269 8088.
Довідки за телефоном: (098) 383-85-48.
e-max.it: your social media marketing partner