Хлопчик із рідкісним захворюванням потребує обстеження в Італії, але на це в родини немає грошей

,

1982Десять тисяч євро необхідно на обстеження в Італії 12-річного Діми Бакуна з Малої Виски. Хлопчик уже два роки бореться з рідкісним захворюванням – ессенціальна тромбоцитенія.«КП» торік розповідала про завжди активного і життєрадісного Діму, який боровся із тяжким захворюванням. Тоді сім’я Бакун просила допомогу на порятунок сина, зараз знову звертається до небайдужих людей.

–На початку весни 2013-го року Діма захворів на бронхіт. Аналіз крові, який зробили в районній лікарні, показав високий рівень тромбоцитів. Медики нас заспокоювали, мовляв, через хворобу в організмі відбувається запалення, тому й збільшується рівень тромбоцитів, а коли хвороба відступить, все нормалізується, – розповідала «КП» мама хлопчика Наталія Бакун. – Ми пройшли курс лікування, однак минали дні, а Дімі не легшало. Тоді районні лікарі направили хлопчика на обстеження до гематолога до обласної дитячої лікарні. Майже два місяці Діма пив пігулки, але й вони не давали жодного ефекту. Результати аналізів знову були погані. Я вже не знала, що й думати, адже навіть в обласній дитячій лікарні нам не могли поставити точний діагноз. Ми не знали чого чекати, на що сподіватися, адже стан сина погіршувався. Тоді нас направили в Київ. Там Діму обстежили і лише столичні медики поставили остаточний діагноз – хронічне мієлопроферативне захворювання – ессенціальна тромбоцитенія. Нам одразу сказали, що необхідна трансплантація кісткового мозку.

Такий діагноз майже не трапляється в дітей, каже Наталія.

– Узагалі з таким діагнозом лише двоє дітей на Україні, обидва з Кіровоградщини, це Маша Варич і наш Діма. Маша днями повернулася з Італії, де її обстежили медики і сказали, що поки трансплантація не потрібна, будуть спостерігати, – говорить жінка.

Діму одразу почали лікувати. Це були два довгих роки боротьби за життя. Після хіміотерапії він приймав сильнодіючі ліки, які давали ускладнення на печінку. Через це на тривалий час довелося відкласти операцію, але лікування тривало.

І нарешті торік влітку Діму в Києві прооперували. Велика надія батьків, що нарешті стан сина покращиться, не виправдались. У хлопчика через п’ять місяців стався рецидив...

– Медики розводять руками. Ми зробили в Києві операцію – трансплантацію кісткового мозку, а через п’ять місяців, у грудні, стався рецидив. Як донори ми не підходили, братика і сестрички немає, то нема від кого пересаджувати клітини. Нам рекомендують їхати за кордон, в Україні подібні операції не роблять, адже необхідна трансплантація кісткового мозку від неспорідненого донора. Так кажуть київські медики, однак італійські наполягають на новому обстеженні. Його вартість – десять тисяч євро. А ще проїзд, страховка, проживання, харчування, – розповідає Наталія.

Зараз стан хлопчика не втішає. Його мама каже, що замість щасливої дитячої посмішки бачить лише його страждання.

– У Діми немає апетиту, схуд, часто плаче, у нього поганий настрій, ніби світ перед очима руйнується... Він зараз приймає дорогу хімію. Одному Богу відомо, як далі буде. Хвороба може перерости в іншу... Ми сидимо ніби на бомбі і не знаємо, в який момент вона вибухне, – боляче ділиться жінка.

Аби пройти нове обстеження, родина Бакун коштів не має. Саме тому батьки хлопчика звертаються до всіх небайдужих людей за допомогою.

Реквізити для надання допомоги:
«ПриватБатк», КОД ОКПО: 14360570 МФО: 305299
Рахунок отримувача: 29244825509100
Для поповнення картки: 5168742350845982
Бакун Наталія Леонідівна
e-max.it: your social media marketing partner