Військовому з Новомиргорода потрібно зібрати 126 тисяч доларів для термінової пересадки кісткового мозку

,

11054Дмитро Забажан із Новомиргорода потребує термінової пересадки кісткового мозку. 29-річний чоловік – майор Збройних сил України та учасник АТО. 12 років життя віддав армії і нині продовжує службу в Києві. У січні життя військового зробило крутий віраж – у нього діагностували мієлодиспластичний синдром. Аби подолати недугу, потрібна алогенна трансплантація кісткового мозку. Допомогти обіцяють у Туреччині, але на це потрібно щонайменше 126 тисяч доларів. Без підтримки небайдужих родині не обійтися.

– Це було, як грім серед ясного неба, ми не думали ніколи, що з нами може статися така біда. Був здоровий, сильний, закінчив військовий вуз, займався спортом. І буквально за пару місяців зі здорової людини ми маємо таку проблему, – розповідає мати Дмитра – Оксана Забажан.

У листопаді, говорить жінка, вся родина Дмитра захворіла на коронавірус. З того часу в їхньому житті почалася низка негараздів.

– Ми всі лежали в лікарні, тато був у дуже тяжкому стані, Діма йому допомагав, був біля нього. Але врятувати дідуся нам не вдалося. На похоронах я звернула увагу, що син занадто блідий. Вирішили тоді, що це через тяжку втрату. Дідусь Діму дуже любив, а той його дуже любив, – каже Оксана.

Пройшло близько двох тижнів, але краще Дмитрові не ставало. Стан швидко погіршувався і чоловік почав задиха­тися. Його поклали в клінічний госпіталь у Києві і там встановили діагноз: мiєлодиспластичний синдром.

Єдиним дієвим способом лікування цієї недуги нині є алогенна трансплантація кісткового мозку. Такий вид трансплантації в Україні не проводять. Допомогти Дмитрові готові в Туреччині. Лікування там обійдеться щонайменше в 126 тисяч доларів. Для родини це непідйомна сума.

Дружина Дмитра теж військова – служить за контрактом. Подружжя виховує 7-річну донечку. Рідні просять усіх небайдужих допомогти врятувати сина, чоловіка, батька.

– Якщо не зробити трансплантацію якнайскоріше, хвороба може спровокувати гострий лейкоз, а це вже онкологія, – додає Оксана Забажан.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на рахунок міжнародного благодійного фонду «Врятувати віру»: ПАТ КБ «Приватбанк», р/рахунок UA673052990000026008015106864, ЄДРПОУ 43974648

Або на карту Приватбанку: 5169 3324 0859 8186

Детальна інформація за телефонами: (066) 629-31-29 (Лілія), (050) 586-62-91 (Вікторія).

текст: Лілія Кочерга

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner