Крихітній Ані життєво необхідний кисневий апарат

,

02266Маленька кіровоградка Анна Метелиця побачила цей світ занадто рано – дівчинка народилася шестимісячною з вагою всього 780 грамів. Майже рік медики боролися за її життя – мала ж показала, що є справж­нім бійцем і прагне жити всіма силами. Утім, вдихнути на повні груди крихітці не дозволяють легені, які досі не можуть повністю розкритися. Аби повноцінно розвиватися, Аня потребує кисневого апарату і постійного моніторингу життєвих функцій. Вартість необхідної техніки становить понад 120 тисяч гривень. Допомогти зібрати необхідну суму взявся благодійний фонд «Відкриті долоні». Більшу частину грошей уже пожертвували небайдужі українці, до повної суми не вистачає 50 тисяч гривень.

Аня – бажана дитина для Ніни Метелиці. Але чим сильніше жінка хотіла народити, тим важче проходила вагітність, а потім і самі пологи.

– На 21 тижні потрапила до реа­німації обласного перинатального центру з високим тиском. Вагітність була дуже важкою, постійна загроза передчасних пологів, лікарі не давали гарантій, що дитинка народиться живою і наполягали на порятунку мого життя, – пригадує той важкий час мама дівчинки. – Але в мене була тверда віра, що дитинка народиться і все буде добре.

До 28 тижня жінка знаходилася під наглядом лікарів. Пологи були складними, дитина народилася через кесарів розтин. На щастя, лікарям вдалося зберегти життя і мами, і немовляти.

– Коли вперше побачила доню, серце просто стислося – вона була така крихітна, пальчики малесенькі. Я підійшла до неї і взяла за ручку, а вона відкрила очі, поглянула на мене і так міцно вчепилася своїми пальчиками за мій палець... У ту мить я зрозуміла, доня житиме, – розповідає Ніна Метелиця.

Відтоді для обох розпочався найважчий період боротьби за життя. Через передчасне народження у Ані не розкрилися пов­ністю легені. З першого дня лікарі борються за її повноцінне життя.

– Майже рік ми пролежали у лікарнях. Перші п’ять місяців – у перинатальному цент­рі, потім майже ще стільки ж в обласній дитячій лікарні. Вона в мене боєць, моя ластівка, – з ніжністю каже про донечку мама і висловлює щиру подяку лікареві-гінекологу перинатального центру Вікторії Ярошенко, лікарям-пульмонологам обласної дитячої лікарні Надії Дихтяр і Людмилі Торчинській, усім іншим лікарям і медсестрам, які допомагали рятувати життя і їй, і доньці.

16 лютого Анюті випов­нився рік. Вона важить більше чотирьох кілограмів і це великий успіх, каже мама дівчинки. Звісно, наздогнати розвиток ровесників дитина ще не може, вона лише вчиться сидіти. Але є велика надія, що все буде гаразд.

– Зараз Ані важко дихати. Вдома ще може це робити самостійно, а на свіжому повітрі за кілька хвилин у неї настає задуха, – констатує Ніна.

Аби дитина могла дихати повноцінно, їй необхідний кисневий апарат і постійний моніторинг рівня кисню в крові.

– Лікарі кажуть, донечці треба підрости, зміцніти і все налагодиться,­ вона зможе дихати без апарату. А поки він дуже їй необхідний, – пояснює жінка.

Мама Ані звернулася до благодійного фонду «Відкриті долоні», аби небайдужі люди допомогли зібрати необхідні на апарат кошти, оскільки для неї самої ця сума непідйомна. – Найстрашніше ми вже пройшли, щодня молюся, аби моя крихітка набралася сил і одужала, – говорить Ніна Метелиця.

Левову частку суми на прид­бання необхідних апаратів для Ані вже вдалося зібрати. Не вистачає лише п’ятдесяти тисяч гривень. Волонтери благодійного фонду і мама дівчинки звертаються до всіх небайдужих дати малій надію на повноцінне життя і допомогти вдихнути на повні груди.

Допомогти можна, перерахувавши кошти: ПАТ КБ «ПриватБанк» (у гривнях), Код ЕДРПОУ 38662944, МФО: 300711, р/р 26007052730058. Одержувач БФ «Відкриті долоні». Вказати призначення платежу: «Добровільна пожертва на програму для Метелиці Анни».

Додаткову інформацію можна отримати у координатора фонду за номером: (066) 817-17-09 (Ольга).

 

фото: ubb.org.ua

e-max.it: your social media marketing partner