У Кіровограді руфер зірвався з третього поверху

, КП

02146В обласному центрі 15-річний Владислав Гавриленко зірвався з пожежної драбини на рівні третього поверху будинку. Хлопець отримав численні травми і знаходиться у важкому стані в лікарні. Мама ні на крок не відходить від сина. Тим часом друзі родини просять небайдужих допомогти зібрати кошти на лікування.

Біда сталася першого лютого ввечері.

– Ми вирішили піднятися пожежною драбиною на дах будинку, щоб зробити фото і трохи посидіти там, подивитися на місто. Ми на тому даху були не раз, – розповідає «КП» друг Влада – Артем.

Втім цього разу все пішло не так, як зазвичай. Хлопці не встигли піднятися на дах, як почала обриватися драбина.

– Я був на рівні другого поверху, а Влад на поверх вище. Чую якісь звуки, наче щось ламається. Потім ще якийсь глухий звук. Я глянув униз – на землі лежав Влад, а вгорі висіла надламана драбина. Добре, що хоч вона на Влада не впала. Я швидко спустився і підбіг до нього. Він спочатку лежав, а потім різко піднявся. Я взяв його під руку, чогось добре запам’ятав, що він рівно дихав, викликав швидку, яка приїхала хвилин за п’ять і забрала його у лікарню. Це було дуже страшно, – ділиться Артем.

Пригадує Владислава як слухача курсів із надання першої допомоги керівник загону швидкого реагування обласної організації Товариства Червоного хреста України Віталій Зозуля.

– Влад приходив до нас на курси влітку. Тоді йому багато хто – і волонтери, й інші слухачі говорили, що руферство – не найкраще заняття, що це дуже небезпечно. Навіть намагалися його відмовити від таких ризиків. Це ледь не квиток в один кінець – ні страховки, нічого немає. Я цим ніколи не займався і нікому не раджу, краще вже у гори сходити, це буде набагато корисніше, – наголошує Віталій Зозуля.

Нині Влад лежить у лікарні. Попередньо хлопцю діагностували закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, кататравму, переломи верхньої і нижньої щелепи, кісток черепа, носу.

– Кілька днів тому я був у Влада. Він у важкому стані… Лікарі сказали, що у нього роздроблена щелепа, щось із носом, гематоми внутрішніх органів. Але він при свідомості, радий був мене бачити, ми трохи поговорили. Все буде добре! – сподівається друг постраждалого.

Щоб одужати, Владиславу потрібно пройти тривалий курс лікування.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на картку «Приватбанку»: 5168 7551 0422 7653 (Гавриленко Альона Павлівна – мама)

 

фото: ілюстрація

e-max.it: your social media marketing partner