У Кіровограді за участь у мітингу на підтримку Митного союзу платили гроші

,

432Свою головну місію учасникам зібрання так і не вдалося виконати – необхідної кількості підписів під клопотанням до Глави держави провести референдум за вступ України до Митного союзу вони не назбирали. Звинувачують у цьому владу. Мовляв, та зробила все можливе, аби люди не потрапили на мітинг.

 

– На збори не змогли потрапити всі бажаючі. Їм завадили представники влади і працівники СБУ. Нам не вистачило три сотні підписів. За юридичними нормами підписатися мали щонайменш дві тисячі людей, – говорить народний депутат України від КПУ Вікторія Дем'янчук. Солідарний із таким поясненням свого провалу і її колега, однопартієць і однофракційник Володимир Кудря. Утім, за його словами, винні міліція і працівники ДАІ, які начебто не пускали автобуси на політичний захід.

 

У той же час взагалі під сумнівом стоїть наявність власного бажання підписатися під зверненням до Президента учасників зібрання. Журналісти обласного каналу «Кіровоград» зафіксували, як організатори мітингу розраховувалися зі студентами за роботу, а ті перевіряли гроші, не відходячи від каси (на фото). Кожен отримав по півсотні гривень.434

 

Прокоментувати побачене наші колеги попросили одного з організаторів мітингу. Утім той не лише відхрестився від проплачених студентів, а й навіть відмовився представитися на камеру.

 

433Утім «КП» упізнала цю людину. То був Сергій Грінченко (на фото). Свого часу він очолював в області партію Медведчука СДПУ (о) та був заступником голови облдержадміністрації часів Василя Компанійця. Потім влада змінилася, Сергій Грінченко з публічного поля зору зник. І от знову, коли Віктор Медведчук вирішив повернутися у політику, він так само вийшов у люди.

 

Насамкінець організатори зібрання повідомили, що через відсутність кворуму захід доведеться проводити удруге. Повторне зібрання планується провести у 20-х числах цього місяця.

e-max.it: your social media marketing partner