Вибори у Кіровограді пройшли спокійно і… безлюдно

, Олена Сідорова

2487Вибори міського голови у Кіровограді пройшли спокійно, без інцидентів і провокацій. Одні виборці тішилися, що на дільницях не було таких черг, як у першому турі, інші ж обурені – ті, хто проігнорували голосування, знову будуть невдоволені результатами. Загалом на другий тур прийшло 27% містян. Членам комісій через таку явку довелося на дільницях нудьгувати і мерзнути.

– Чого такі сумні? – заходить на виборчу дільницю в педагогічному університеті, один чоловік.

– Людей зовсім немає, – відповідають йому.

Усі голови виборчих комісій, із якими спілкувалася «КП», констатують: найбільш активні у цьому турі люди похилого віку.

– Взагалі люди не активно йдуть, черг зовсім не було, – розповідає голова ДВК №350916 Віолетта Шевченко. – На першому турі було таке, що до одного столу підходило кілька виборців і чекали своєї черги. Зараз такого зовсім немає. До речі, основна маса активних – це люди похилого віку, із молоді бачила тільки одного хлопця.

– Явка дуже низька, – каже голова ДВК №350918 Віра Берестова. – До обіду лише 7% проголосували. Хтозна, чого так. Може люди розчарувалися, їм набридло уже ходити.

Ті, хто таки йшли голосувати, зізнаються, що не могли проігнорувати цей день, адже відчувають відповідальність за майбутнє свого міста.

– Ми і на перший тур виборів ходили, і на другий прийшли. Це виважене рішення. Ми законослухняні виборці, – говорить Ірина Григорівна. – Свій вибір зробили вже давно, бюлетень не зіпсуємо.

На інших дільницях і самі виборці, і члени комісій теж обурювалися низькій явці.

– Людей на виборах немає. Списки на Волкова порожні. Молодь не йде, – визнає кіровоградка Людмила Василенко.

І хоча соціологи та політологи прогнозували низьку явку виборців у другому турі, і готувалися до 35%, втім навіть ці сподівання не виправдалися. Вранці люди начебто йшли на дільниці, на середину дня проголосувало 21,5%. А от на момент закриття дільниць явка становила – 27,07%.

 

2488

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2489

e-max.it: your social media marketing partner