Досвід чи молодість: Що потрібно Кіровограду?

,

2409Нині побутує думка, що до влади мають прийти молоді, творчі, ініціативні... Але коли обранець стає до роботи – усі чекають від нього реальних результатів без зволікань. Чекають, що купи наболілих питань вирішаться миттєво – ями на дорогах одразу заасфальтують, дахи, що протікають, – відремонтують, а саме місто одразу перетвориться на омріяну казку. Чи це так – «КП» провела власне дослідження. З’ясувалося, поки молоді і перспективні «набиватимуть гулі» й учитимуться обходити «граблі», чекати ніхто не хоче.

–Як 20-річний хлопець, я мав би сказати: «Дорогу молодим!», але не в цьому випадку. Звичайно, у молодих більше ідей, але як їх втілити – вони не завжди знають. Амбіційні часто програють досвідченим. Ми можемо помилятися, що досвідчений – це не активний або якийсь сов­депівський бюрократ. Ми маємо обирати по тому, які досягнення у людини вже є, – каже студент-політолог Максим.

– Ви ще молода і можете не розуміти якихось речей. А я прожив життя. Мені вже 74. Давайте проведемо з вами аналогію. От ви вирішили зробити вдома ремонт. Яку бригаду покличете – тих, хто вже має за плечима десятки зроб­лених ремонтів, чи тих, хто щойно з’явився на ринку і ви не знаєте, що вони вміють? Отак і в питанні виборів мера. Я хочу одного: щоб ЖЕКи нормально працювали, щоб біля під’їзду горіло світло… Отим молодим це не важливо. Їм головне до кормушки допасти. Я голосуватиму за того, хто вже показав себе, хто має досвід, – ділиться своїми думками Кирило Афанасійович.

– Я вам скажу, досвід буває різний. Одні мають досвід, коли їх копняками виштовхували з Верхов­ної ради, інший має досвід виступу на антимайдані, ще один – має досвід торгівлі побутовою технікою. Я цей список можу продов­жувати. Але є і той, хто має досвід створення підприємства-візитівки міста. Мені все одно, скільки йому років, головне, щоб умів працювати і не крав, – коментує активіст кіровоградського майдану Ігор.

– Я обирала б міського голову за результатами його попередньої роботи. Якщо людина зуміла себе проявити на попередній роботі, дорости до високого рівня, то їй можна довірити і такий високий пост у місті. Молоді виграють тим, що у них є порив до роботи, якась реакційність і революційність. Але я думаю, що молоді були б органічними заступниками мера. Досвід і молодість – хороший тандем. Кіровоградці тільки від цього виграють, – говорить учитель української літератури однієї з міських шкіл Ольга Миколаївна і додає, що залишилося ще зовсім трохи і ми всі зможемо побачити, що перемогло: молодість і завзяття чи досвід і авторитет.
e-max.it: your social media marketing partner