Сергій КУЗЬМЕНКО: Згоден з рішенням обласної влади актуалізувати план дій

,

116Народний депутат, екс-заступник голови облдержадмінстрації і в недавньому минулому голова Олександрійського району Сергій Кузьменко переконаний, що прийнявши рішення актуалізувати програму «Центральний регіон-2015», обласна влада зробила правильний крок.


- Не зупинятися на досягнутому, завжди рухатися вперед... Я завжди так діяв, хоч у бізнесі, хоч під час керівництва районом, хоч тепер – вже народним депутатом. Тому цілком згоден з рішенням обласної влади актуалізувати складений свого часу план дій – програму «Центральний регіон-2015». Перш за все тому, що ця програма писалася для людей та йшла від людей. Тому саме їм треба дати можливість вирішувати, чи залишати план дій з тим, що записали кілька років тому, чи на часі – вже нові, більш важливі та актуальні, цілі та пріоритети, - вважає нардеп.


Разом із тим він зауважує, що нині у державі приймається чимало стратегічних програм, які обов’язково мають відображатися в головному документі регіону.
- Як народний депутат, я знаю, скільки нових стратегічних програм зараз приймається в Україні. Тому Кіровоградщина не повинна стояти осторонь, залишатися поза цим процесом. Треба розвиватися сучасно й динамічно. Звичайно, на досягнутому не зупинятися, ставити перед собою нові плани, планки та завдання, - говорить Сергій Кузьменко і додає, що пишається успішною реалізацією олександрійського районного сегменту програми. - Більшість проектів, які свого часу ми записали у наш сегмент «Центрального регіону-2015», успішно виконано. Перш за все - це найбільший інвестпроект району, потужний молочнотоварний комплекс «Петриківське молоко», який вже добудовано. Його вартість - понад 250 мільйонів гривень.


Народний депутат зізнається, що нині продовжує лобіювати пункти «Центрального регіону-2015» уже на найвищому рівні.


- Вніс на розгляд Уряду низку пропозицій з фінансування у 2013 році соціальних та комунальних об’єктів у кількох районах, які теж записані у програмі. Зокрема, лікарні у Долинській та садочка у Новій Празі, капітальних ремонтів лікарні в Олександрії та школи в Улянівці Олександрійського району, а також газопроводів в Устинівці та Петрівському районі, - зазначив парламентарій.


Нагадаємо, нещодавно під час захисту Голованівськом районного сегменту програми «Центральний регіон-2015», керівник Гайворонського районного відділу освіти Тамара Романюк виступила з ініціативою про необхідність актуалізувати програму, відповідно до потреб часу і громад. Очільник області Андрій Ніколаєнко підтримав таку ініціативу.


Згодом голова облдержадміністрації у власному блозі пояснив, навіщо актуалізувати програму.


- Зараз перед усіма нами стоїть інше завдання – відформатувати програму, відповідно до сьогоднішніх реалій. Що я маю на увазі: за останні три роки нам вдалося реалізувати чимало соціальних та інвестиційних проектів – зараз з’являються нові ініціативи, як від бізнесу, так і від громад, і люди хочуть, щоб вони стали складовою «ЦР-2015». Це перше.
Друге, і це знову ж таки ініціатива людей, виставити пріоритети – три роки тому, коли формувалася програма, для мешканців того чи іншого села актуальним було одне питання, пройшов час – і сьогодні вже інше.
І трете – у законодавстві відбулися зміни, а тому програму потрібно «підігнати» під вимоги сьогодення, - зазначив він і пообіцяв, що заговорювати, чи закривати програму ніхто не буде, - написав він у своєму блозі.

e-max.it: your social media marketing partner