СБУ оголосило нагороду за інформацію про підривника Березкіна?

,

143

Обласне управління Служби безпеки України оголосило винагороду за достовірну інформацію про місцезнаходження Павла Дяченка 1978 року народження, який підозрюється у вчиненні тяжкого злочину.

 

«У разі якщо ви володієте будь-якою інформацією щодо місцезнаходження або переховування Дяченка Павла Івановича, просимо негайно повідомити про це Управління СБУ в Кіровоградській області за телефонами: (0522) 36-13-06 та (067) 567-58-44. Анонімність гарантовано. За достовірну інформацію передбачена винагорода», - ідеться у повідомленні обласного управління СБУ.


Як вдалося з’ясувати «КП» з власних джерел у правоохоронних органах, Павло Дяченко проходить по справі про замах на життя народного депутата Станіслава Березкіна. Останньому у грудні 2012 року надіслали саморобну бомбу. Тоді про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Геннадій Москаль.

 

«Вжитими заходами вказаний пристрій знешкоджено. Попередньо встановлено, що на мобільний телефон народного депутата України Березкіна подзвонив невідомий і повідомив, що у камері схову автостанції «Кіровоград-1» для нього знаходиться термінова посилка і запропонував її забрати. Зазначену посилку останній доручив забрати своїм охоронцям, і залишити її на пустирі. Перевірку за даним фактом проводить УСБ України в Кіровоградській області», - писав Москаль, уточнюючи, що бомбу, яку потім знешкодили працівники міліції, виготовили з використанням мобільного телефону, пристрою для позиціонування, ручки з вбудованою відеокамерою, електродетонатора і близько 300 г вибухівки.


Згодом стало відомо, що у замаху на життя нардепа підозрюють співробітника СБУ. Ця інформація з’явилася у медіа з посиланням на ухвалу апеляційного суду Кіровоградської області від 5 квітня.


Задовольнивши клопотання слідчого про продовження тримання підозрюваного під вартою, суддя Микола Суржик зауважив, що підозрюваний «є військовослужбовцем в оперативних підрозділах Управління СБУ в Кіровоградській області».


На його думку, через це підозрюваний «володіє навиками оперативної діяльності» та може знищити, сховати чи спотворити речі чи документи, які мають значення для встановлення обставин кримінальної справи.

 

Тим самим співробітником СБУ, повідомляють джерела, є Андрій – брат нині розшукуваного. Власне, у правоохоронних органах підозрюють, що брати злочин скоїли разом.


Замах на життя нардепа у суді кваліфікують за статею 112 КК України - «Посягання на життя державного чи громадського діяча». Максимальне покарання – довічне ув’язнення.


За даними слідства, підозрюваний направив посилку з саморобним вибуховим пристроєм депутату саме у зв'язку з його державною діяльністю.


«Це підтверджується сукупністю здобутих під час перевірки доказів», - зазначено у матеріалах справи.


Цікаво, що інформацію про розшук Павла Дяченка СБУ оприлюднює не вперше. Однак, ще кілька місяців тому, а саме в березні, за свідчення про місцезнаходження підозрюваного правоохоронці винагороду не пропонували.

 

Згідно з інформацією, яка є в розпорядженні «КП», до оголошення винагороди Станіслав Березкін не причетний. Очевидно, це ініціатива самих правоохоронців.

 

e-max.it: your social media marketing partner