Колесніков: Ми змусили владу активізуватися

,

1924Менше місяця тому «Опозиційний блок» презентував альтернативний уряд, а вже цього тижня зібрався на своє перше засідання. Його прем’єр Борис Колесніков заявив, що з появою опозиційного кабміну, влада почала активніше працювати. Тож чимало законопроектів, задекларованих раніше опозицією, вже розроблені і навіть прийняті. Від такого спонукання до дій, вважають у політсилі, українці тільки виграють.

Колесніков: Кожне засідання опозиційного уряду завершуватиметься результативно
Результат першого засідання альтернативного кабміну – три законопроекти. Їх уже найближчим часом спрямують на розгляд Верховної ради.

– Один законопроект стосується скасування податків на депозити, другий – створення Дорожнього фонду та цільового використання його коштів. І третя наша ініціатива – це повернення боргів Ощадбанку СРСР за рахунок приватизаційних механізмів, – повідомив Борис Колесніков.

Політик наголосив, що так – результативно – завершуватиметься кожне засідання опозиційного уряду. Наступне має відбутися вже у другій половині травня.

Мураєв: Нам потрібна не зброя, а реальна економічна допомога
Міністр економіки і торгівлі опозиційного уряду, народний депутат Євген Мураєв під час засідання звернув увагу на той факт, що чинна влада насамперед має дбати про розвиток економіки, а не жити кредитами і співчуттями світу.

– Увесь світ говорить про те, що підтримує Україну. Але нам потрібна не зброя і співчуття, нам потрібна реальна економічна допомога. Нам потрібні не стільки кредити, скільки реальна відкритість світових ринків. Також необхідно, щоб у період модернізації нашої економіки та її переходу на нові стандарти, партнери знизили технічні вимоги, скасували квоти, спростили систему сертифікації і, найголовніше, – почали купувати наші товари, – переконаний Євген Мураєв.

Він наголошує: держава зараз повинна звернути увагу на п'ять базових галузей.

– Це аграрна, індустріальна, IT-технології, туризм і транзит, – називає політик і зауважує, що альтернативний уряд має конкретні напрацювання щодо кожного з цих напрямків.

– Мета опозиційного уряду – економічна незалежність, фінансова стабільність і добробут населення. Це основи нашої стратегії, – резюмував міністр економіки.

Королевська: Комунальні платежі не повинні перевищувати 10% сімейного доходу
Для встановлення європейських соціальних стандартів життя «Опозиційний блок» напрацював Концепцію соціального розвитку України. Власне, на засіданні альтернативного уряду її представила опозиційний віце-прем'єр міністр із соціальної політики і пенсійної реформи, народний депутат Наталія Королевська.

– Наше головне завдання і головна мета – це справедливий соціальний захист, європейські соціальні стандарти. Для цього ми підготували Концепцію соціального розвитку України, – сказала вона.

За словами віце-прем'єр-міністра, Концепція містить п’ять основних напрямків. Перший і головний із них на сьогодні – скасування несправедливих тарифів на комунальні послуги та введення мораторію на конфіскацію житла малозабезпечених у випадку несвоєчасної оплати послуг ЖКГ.

– Комунальні платежі не можуть і не повинні перевищувати 10% сімейного доходу, – підкреслила Наталія Королевська.

Документ містить також пропозиції щодо індексації зарплат і пенсій відповідно до рівня інфляції, запровадження справедливої пенсійної системи і встановлення єдиного соціального статусу для кожного громадянина нашої країни.

– Цей статус можна реалізувати завдяки впровадженню іменної соціальної картки, на яку відбуваються щомісячні нарахування: зарплати, пенсії або стипендії, – пояснила опозиційний віце-прем'єр.

Крім цього, одними з найважливіших пунктів Концепції є розроблений механізм із виплати боргів за вкладами Ощадбанку та боротьба за відновлення соціальних гарантій.

– Люди повинні відчувати повагу і турботу до себе, бути впевненими в завтрашньому дні, – підкреслила Наталія Королевська.

Колеснікова: Сильна наука – економічна міць держави
Натомість міністр освіти, науки, культури, молоді та спорту альтернативного уряду Олена Колеснікова заявила, що не менш особливу увагу сьогодні необхідно приділити і соціальному захисту освітян.

– Насамперед зараз необхідно переглянути оплату праці вчителів і педагогів, особливо це стосується тих, хто живе і працює у сільській місцевості, – наголошує опозиціонерка. – Сильна розвинена наука – це економічна міць держави, а людські ресурси – найголовніше національне багатство, яке необхідно постійно розвивати і підтримувати на рівні держави.

Разом із тим, урядовиця зауважує, що нині належного соціального захисту потребують і діти.

– Ми бачимо, що влада пропонує політику економії на дітях, намагаючись закривати навчальні заклади, особливо в депресивних регіонах. Тому ми пропонуємо з народження і до трьох років дитини виділяти адресну фінансову допомогу батькам. На першу дитину – 41 тисячу гривень, на другу – 61 тисячу, на третю і на кожну наступну – 120 тисяч гривень, – пояснює політику опозиційного уряду Олена Колеснікова.

Політик також акцентує увагу на необхідності забезпечити дітей належною і доступною освітою, а коли ті подорослішають – гарантованим першим робочим місцем.

– Із 3 до 6 років має бути обов'язково доступною дошкільна освіта з розвиненою інфраструктурою. З 6 до 19 років – гарантована державою безоплатна повна середня освіта на базі школи повного дня. Не менше уваги сьогодні потребує проблема працевлаштування молодих фахівців. Роботодавці не хочуть брати на роботу молодих людей без досвіду. Ми пропонуємо і будемо ініціювати на законодавчому рівні запровадження пільги на дохід із фізичних осіб для молодого фахівця, але не старше 25 років, а для роботодавця – пільги на виплату єдиного соціального внеску за кожного такого фахівця. Це може простимулювати і зацікавити роботодавців, а головне дати путівку в життя багатьом молодим людям, – зауважила Олена Колеснікова.
e-max.it: your social media marketing partner