Кіровоградський обласний УДАР очолив засмаглий киянин-нардеп. А Онулів укотре висміяли за домальованого Кличка

,

1655Більше півсотні членів партії Кличка минулої суботи з’їхалися з районів Кіровоградщини, аби на партконференції обрати нового голову обласного осередку УДАРу. Очікувалося, що на пост пропонуватимуть директора підприємства-перевізника «Олікс» Дмитра Вінницького, який нещодавно вступив у лави партії та виконував обов’язки керівника обласного осередку. Однак несподівано єдиним кандидатом став корінний киянин, юрист і нинішній нардеп Сергій Алєксєєв.

Чи означає це, що в обласному осередку все настільки погано, що серед місцевих УДАРівців не знайшлося гідних кандидатур, аби очолити облорганізацію, однозначної відповіді київське керівництво не дало. За словами заступника голови центрального виконавчого комітету УДАРу Олексія Рябикіна, партія зупинилася на єдиній кандидатурі Алєксєєва тому, що він народний депутат, а отже має більше повноважень і можливо­стей за інших.

Серед претендентів на посаду голови був Ко­стянтин Поляков, депутат міськради Дмитро Хох та вищезгаданий Дмитро Вінницький. Двоє останніх, до речі, стали заступниками новоспеченого голови обласного осередку партії, яким одноголосно обрали запропонованого Алєксєєва.

– Фаховий юрист, працював у банківських установах та у міністерстві, створив велику юридичну фірму. Є почесним президентом фан-клубу Кличків, член партії УДАР, народний депутат, – так коротко про себе розповів новообраний керівник, а з приводу власної справи додав – зараз займається політикою, з бізнесом же – «у дружніх стосунках».

На запитання, як керуватиме осередком зі столиці, запевнив, що знаходиться від Кіровограда на маленькій відстані, адже до міста дістається за дві з половиною години(!). Однак пізніше сказав – щодо часу в дорозі пожартував, правил дорожнього руху не порушує. А до Кіровограда дійсно навідуватиметься регулярно.

– Я буду весь час приїжджати до Кіровограда, буду присутній достатньо часу, відвідуватиму райони. Ми відбудуємо одну з найкращих обласних організацій, – заявив Алєксєєв і пообіцяв бути «позитивним і конструктивним».

Заразом на партконференції обрали і членів ради обласної організації партії Кличка. До неї увійшли Алєксєєв із заступниками, нинішній голова Кіровоградської РДА Віктор Дайдакулов, Олег Солончук та очільниця міської організації Лариса Онул, яку під час останньої виборчої кампанії висміяли за «домальованого» Кличка. До речі, про це сказало і київське керівництво.

– Ніяких фотосесій не було. Чудеса фотошопу роблять своє, – прокоментував заступник голови центрального виконавчого комітету УДАРу Олексій Рябикін.

1656Під час конференції делегати, серед іншого, задали й «не зовсім» зручне питання київському керівництву, особливо зважаючи на присутність преси на засіданні, з приводу фінансування обласного осередку. «Чи, як і раніше, нас фінансуватимуть Онули?» – поцікавився один із учасників конференції і, що було прогнозовано, отримав ухильну відповідь.

– Партія має збирати партійні внески – одну, дві гривні, 50 копійок. Хто скільки зможе, але щоб кожен відчував свій вклад у партію. Безумовно, не має бути монополіста, але у тому числі треба залучати й малий і середній бізнес – це нормально, – відповів Олексій Рябикін.

Київський управлінець каже, що Кіровоградщина – сімнадцятий регіон, в якому відбулося перезавантаження керівництва парторганізації, і не приховує, що наразі партія має прикрий стан справ.

– 70% (партійців, – ред.) знають, що є членами партії, – наводить приклад занедбаності Рябикін.

Питання ж щодо чистки рядів УДАРівців від екс-регіоналів та криміналітету так і залишилося без конкретної відповіді. Новообраний керівник облорганізації, обходячись загальними фразами, заявив, що головне – професіоналізм і реальна робота. У той же час говорить, що під час місцевих виборів організація не зможе «дозволити собі заплямованих кандидатів». Та чи віднайдуться такі – побачимо найближчим часом.
e-max.it: your social media marketing partner