Довіра до кандидата Стрижакова постійно росте

,

1431Кандидат у депутати по 99-му виборчому округу самовисуванець Артем Стрижаков за останні чотири роки провів майже три сотні зустрічей із кіровоградцями. Тож йому, як нікому іншому, добре відомі проблеми людей. Каже, свою передвиборчу програму писав саме на основі їхніх побажань. Самі ж городяни у відповідь зазначають: Стрижакову довіряють, а тому хочуть бачити саме його у парламенті.

–Артем – наш депутат і його роботу видно. То дитячі майданчики зробив, то під'їзди відремонтував. Людина не ледарює, а працює. Помітна його турбота про жителів нашого мікрорайону. Ми йому самі сказали, щоб ішов у депутати Верховної Ради. Треба давати дорогу таким, як він – молодим і енергійним. І голосувати не за тих, хто тільки язиком плеще, а за тих, хто дійсно щось робить для людей, – говорить кіровоградка Віра Малигіна.

Таких, як пані Віра, у Кіровограді чимало. Люди кажуть, Стрижаков їм не брехав, а все, що обіцяв, виконував. Тому, вважають, тільки Артем повинен представляти обласний центр у парламенті.

Сам Стрижаков пояснює, у Верховній Раді хоче підняти той пласт проблем, який найбільше турбує кіровоградців.

– Можу сказати, що в першу чергу це проблеми житлово-комунального господарства – дороги, транспорт, ремонт будинків. Це проблеми працевлаштування, першого робочого місця для випускників вишів. Звичайно, багато що можна (і потрібно!) зробити на місцевому рівні. Як депутат міськради, я сьогодні чимало проблем вирішую, але це, за великим рахунком, латання дірок. Без прий­няття нових законів – вирішити ці проблеми кардинально не можна, – пояснює Артем Стрижаков.

Про своє бачення того, що необхідно зробити на рівні країни та на рівні міста, кандидат розповів і нам.

– Якщо говорити про вектор держави, то я впевнений, що в Україні потрібно реалізовувати грузинську модель: швидкі реформи, тотальні чистки, показові «страти» хабарників. Корупція для країни – це дірка у відрі: скільки води не налий, відро буде порожнім. До Михайла Саакашвілі можна ставитися по-різному, але не можна не визнати: реформи міліції, ДАІ в Грузії пройшли успішно. Торік я їздив до Грузії і вивчав цю тему. Саме зараз, коли країна перероджується, настав час переймати і реалізовувати такий досвід.

За рахунок тотальної чистки кад­рів чиновників ми зможемо дати можливість реалізуватися молоді. Молоді люди – це не лише «нові обличчя», це нові підходи, сучасні методи управління. Звичайно, при цьому вимоги до кандидатів повинні бути найвищі: знання іноземної мови, рівень освіти, навіть тести на рівень IQ, якщо хочете. Потрібно зробити так, щоб працювати на благо країни, на благо свого міста було престижно.

Я впевнений: тільки молоді здатні змінити Україну і Кіровоград!

Водночас, я переконаний, жорсткі реформи потрібно проводити в кожному відомстві. В охороні здоров'я, де чиновники заробляють відкати на тендерах, взагалі не думаючи про здоров'я тих, хто залежить від їхніх рішень, у судах і т.д. Зараз Президент підписав закон про люстрацію, і потрібно подивитися, як він буде працювати… – говорить Артем Стрижаков.

Ще одна проблема, яку негайно потрібно вирішувати на рівні країни, на думку кандидата в депутати, це тотальна бюрократія.

– Ви подивіться, що відбувається, – каже Стрижаков. – Щоб отримати одну довідку, людина повинна принести ще п'ять, і так по колу. Це величезні витрати часу, сил, паперу і знову ж таки люфт для хабарів. Але в органах державної влади та місцевого самоврядування вже є вся інформація про кожного з нас! Де людина працює, скільки заробляє, які соціальні виплати отримує, скільки у неї дітей, яка нерухомість у власності – взагалі все! Потрібно тільки звести всю цю інформацію в єдину базу, тоді і довідка видаватиметься автоматично, і хабарництва можна буде позбутися.

Що стосується працевлаштування, створення нових робочих місць, то, на думку Артема Стрижакова, проблему можна розв’язати за рахунок прийняття закону про податкові канікули та пільгові кредити для нових молодих підприємців у Кіровограді.

– Що може обіцяти місто в плані створення нових робочих місць? Та нічого! Хіба що збільшити кількість чиновників, – сміється Стрижаков. – На будь-якому приватному підприємстві працює саме стільки людей, скільки потрібно, нікого зай­вого. Тому потрібно стимулювати створення нових підприємств, а також розвиток тих, що вже є. Податкові канікули для молодих людей, які хочуть відкрити свою справу, стали б хорошою підтримкою. Звичайно, не всі випускники вишів захочуть відкрити свою справу, нехай це буде 10-20%. Вони потім створять робочі місця ще для 20-30%.

Проблему громадського транспорту у Кіровограді, на думку кандидата, однією реформою не вирішити – повинен бути комплексний підхід.

– Я не буду говорити про транспортну реформу: сьогодні всім зрозуміло, що це повний провал. Але треба розуміти, доки тендери на перевезення не будуть абсолютно прозорими, доки чиновники чекатимуть відкатів, реформа буде проводитися в інтересах конкретних перевізників, а не пасажирів. На жаль... Я хочу сказати про інше. Минулої осені я подавав проект про встановлення світлодіодних щитів на зупинках громадського транспорту по центральній лінії – від 101-го мікрорайону до Лісопаркової. У чому суть? Усі маршрутки і автобуси повинні бути обладнані GPS, і інформація з цих GPS в режимі он-лайн має надходити на сервер, а звідти на екрани, щоб кожна людина бачила, скільки машин на маршруті, наприклад, №5 – і посекундний відлік часу, через який автобус або тролейбус будуть на зупинці. Це і зручність для пасажирів, і найкращий контроль: з'їхала машина з маршруту завчасно – це відразу видно на екранах по всьому місту.

– Чи не занадто дорогий проект?

– Ні, я сам готовий інвестувати у такий проект, бо на цих же щитах можна розміщувати комерційну рекламу і з часом на цьому навіть заробляти. Я вважаю, такий підхід варто шукати у всьому. Ми всі знаємо, що відбувається в країні, і розуміємо, що розраховувати на велику допомогу держави не можемо. Країною мають керувати управлінці нової формації, з нестандартним мисленням і ті, що не думають, де б украсти, а навпаки – як легально, законно і прозоро допомогти містам, селам, регіонам розвиватися, – переконаний кандидат.

Артем Стрижаков каже, що свідомо не вписував у свою програму ніяких популістських гасел, на відміну від інших.

– Я не хочу говорити людям те, що не зможу виконати, щось на кшталт «Скасуємо депутатську недоторканність!». Усі кандидати кричать про це, а прийшовши в парламент із загальним для всіх гаслом, чомусь в єдиному пориві її не скасовують… Хоча повин­ні. Моя програма будувалася на конкретних пропозиціях і зауваженнях кіровоградців. Фактично самі люди її писали. Тому я несу відповідальність за кожне слово і підвести городян я не можу! – наголошує Артем Стрижаков.
e-max.it: your social media marketing partner