Артем Стрижаков: Я знаю, що зможу змінити Кіровоград

,

1409Кандидату-самовисуванцю в депутати по 99-му виборчому округу Артему Стрижакову – всього тридцять. Але попри це він має практику роботи депутатом міськради, має управлінський досвід, а разом із тим – конкретний план дій, як змінити життя у Кіровограді. Каже, городяни варті того, аби місто стало кращим, комфортним і самодостатнім.

–Це моє місто, – говорить Артем. – Я тут народився, виріс, навчався, почав займатися бізнесом, тут народилися мої діти… Я люблю Кіровоград і по-можливості намагаюся зробити життя у ньому кращим – комфортнішим і красивішим.

Я навчався у ліцеї Короткова. Це мені неабияк допомогло у житті. Навчило не розслаблятися і не здаватися. А ще – чітко знати, чого я хочу.

Тоді, навчаючись в ліцеї, я виходив із дому о п'ятнадцять хвилин на восьму. До 16.00 були заняття, з 16.00 до 18.00 – перерва, а потім – репетиції в «Проліску» до десятої вечора. Нині через такий графік і жорсткий контроль не всі батьки ризикнуть віддати дитину в ліцей. Але я вдячний своїм батькам, що вони зважилися на це.

Навчання у Короткова задало темп життя, навчило не опускати рук досягати поставлених цілей, працювати на повну. Гадаю, мені надзвичайно пощастило зі школою і викладачами – завжди згадую їх із теплом і безмежною вдячністю.

Після ліцею був університет. Студентські роки змусили мене по-новому оцінити життя. Додалося самостійності. Я почав працювати. Хотілося якомога менше залежати від батьків. На свій стартап я позичив гроші у бабусі...

Тому, якщо хтось вважає, що я – мажор, він глибоко помиляється­. Я не прийшов на все готове, я пройшов той шлях, який сьогодні дозволяє мені стверджувати: якщо правильно ставити цілі, то можна домогтися всього!

Сьогодні Артем Стрижаков продовжує навчання – в аспірантурі. І це попри те, що вже має три вищі освіти!
 

Хто, якщо не ми – нове покоління!
–Вплинути на курс країни депутат самотужки не може, – вважає Артем Стрижаков. – Так само одній людині складно буде реформувати медицину чи ЖКГ. Тому якщо хтось це обіцяє – значить, він обманює. Але сидіти, склавши руки, чекати, доки щось зміниться­ – це все, край. Я став депутатом міськради в 26 років. Тоді мені здавалося, що там сидять розумні дядьки, у яких треба вчитися і т.п. Але сьогодні я бачу: хто, як не ми – нове покоління! Я відчуваю в собі сили, відчуваю, що у мене достатньо досвіду, наполегливості, ентузіазму, щоб щось змінити, треба рухатися вперед, треба досягати мети.

– Ви абсолютно справедливо помітили, що одна людина не може змінити курс країни, а що може?

– Я проведу аналогію. Якщо ви заходите в супермаркет, то бачите, що чай однієї торгівельної марки маркетолог поставив на рівні очей, а іншої – внизу. Більшість людей купуватимуть саме той чай, який стоїть на рівні їхніх очей, хоча той, що внизу, нічим не гірший. Завдання депутата-мажоритарника поставити проблеми свого округу «на рівні очей».

У моїй програмі чотири пункти – вони важливі для всієї України: децентралізація влади, комплексне, а не локальне, як це сьогодні відбувається, вирішення проблем ЖКГ, робота і медицина. Моє завдання зробити так, щоб Кіровоград і Кіровоградська область стали цікавими Києву, щоб усі найважливіші проекти починалися не будь-де, а саме у нас, у Кіровограді.

Що потрібно, аби «підняти проблему на рівень очей»? Треба вміти заряджати людей своїми ідеями, своїм ентузіазмом, необхідна наполегливість, вміння досягати мети, – пояснює кандидат.

Водночас Артем Стрижаков вважає, що політична боротьба має бути цивілізованою, сучасною і без «чорних» технологій.

– Краще, аби кандидати витрачали гроші на людей, а не на «чорні» технології один проти одного, – говорить він.
 

Давайте змінювати місто з малого!
На відміну від більшості конкурентів Артем Стрижаков не говорить про глобальні проекти і величезні кошти, які потенційно міг би залучити в Кіровоград. На його думку, чекати манни марно, потрібно виходити з того, що є.

– Про децентралізацію влади сьогодні говорять багато. І я теж відстоюватиму цю ідею незалежно від того, оберуть мене чи ні. Що мається на увазі? Свобода в розподілі коштів. Ось, що головне. Бюджет Кіровограда доволі обмежений. Але наше місто затишне, компактне і його можна зробити максимально зручним для життя, витрачаючи відносно невеликі гроші. Я наведу приклад: ми прикрасили квітами одну зупинку, комусь це сподобалося, хтось поставився скептично. Так, одна зупинка – це маленька справа. Але таким чином ми подали приклад міській владі. Давайте змінювати наше місто з малого!

Зараз я готую черговий проект, щоб влада у такий же спосіб облаштувала всі зупинки в обласному центрі. Багато фінансів на це не потрібно, повірте. Але кіровоградці будуть такому рішенню вдячні. Я в цьому впевнений – нині чую масу позитивних відгуків. З іншого боку – ви подивіться, що сьогодні прикрашає наше місто? Біл-борди! Хіба це нормально?...

Нещодавно Артем Стрижаков встановив камери у дитячому садочку. Відтак, уперше в Кіровограді батьки мають змогу в он-лайн режимі спостерігати за своїми дітьми.

– Це теж приклад для міської влади. Якщо обладнати все місто камерами – життя у ньому стане безпечнішим, – переконаний молодий політик.
 

Я – спортивний агітатор
Як і багато успішних людей, Артем Стрижаков із задоволенням розповідає про свої захоплення, які, за його словами, дають натхнення і бажання працювати.

– Свого часу я захопився підводним полюванням. Така риболовля для мене – це хороша розрядка. Їжджу пірнати в основному на Дніпро. Бував на Синюсі, на Південному Бузі. Навіть в Інгул пірнав. На Дніпрі, до речі, такі місця є! Дивіться, який сом, – показує на фото рибину гігантських розмірів. – Це в нашій області!

Окрім риболовлі, Артем захоплюється й іншими видами спорту. Вважає, саме у фізичних навантаженнях – запорука здоров'я. При цьому агітує займатися спортом і підростаюче покоління – на своєму окрузі вже четвертий рік поспіль він проводить дитячо-юнацькі змагання.

– Ми дали клич, що напередодні 1 вересня відбудуться змагання. Згодом батьки дітей мені розповідали, як ті ледь не всі канікули займалися – віджималися, підтягувалися... Це ж добре, – вважає Артем.
 

Потрібно бути не трудоголіком, а перемогаголіком
Свої шанси стати парламентарем на цих виборах Артем Стрижаков оцінює досить високо. Каже, ставити цілі не боїться, бо впевнений у своїх силах.

– Чому я йду в депутати? Я відчуваю силу, відчуваю, що дійсно можу змінити життя у Кіровограді на краще та зробити місто сучаснішим. На моєму окрузі виборці мене підтримали, впевнений, підтримають і інші. Я не обманюю, не обіцяю того, чого не можу зробити, я кажу правду і готовий відповідати за свої слова й вчинки. Шанси у мене великі – 26 жовтня переконаєтеся у цьому, – інтригує кандидат.
e-max.it: your social media marketing partner