Майже вісімдесят!

,

1405За Кіровоградщину на парламентських виборах, які відбудуться уже за три тижні, боротиметься досить строката компанія з майже восьми десятків кандидатів – як місцевих висуванців, так і «парашутистів», тобто засланців. Вибори обіцяють бути цікавими, адже очевидних лідерів гонки, як, наприклад, у 2012-му,­ практично немає. То кого ж побачимо у бюлетенях 26 жовтня?

Округ №99. Двоє краще, ніж один – куди батько, туди й син
Половина кандидатів по 99-му округу – Кіровограду – йде в парламент самовисуванцями. Одні через політичні переконання, інших, судячи з усього, «кинула» партія. Як, наприклад, одіозну «УДАРівку» Ларису Онул. Як би вона не старалася, але партія Кличка, котра влилася в Блок Петра Порошенка, їй так і не дала своїх прапорів на вибори. Натомість такі стяги отримав головлікар онкодиспансеру, депутат облради Костянтин Яриніч. Саме він є автентичним кандидатом від президентського блоку.

Висуваються від Кіровограда і підприємці – молодий бізнесмен і чинний депутат міськради Артем Стрижаков, а також син сьогоднішнього нардепа – голова наглядової ради Групи «Креатив» Максим Березкін. Останній вирішив піти в парламент разом із батьком, як на минулих виборах туди в буквальному сенсі проривалися старший і молодший Табалови. Такий тандем їм тоді неа­бияк став у нагоді. Як не крути, а відбиватися від стусанів удвох куди легше, аніж одному.

На цих виборах Андрій Табалов вирішив не балотуватися. Але самі кіровоградці кажуть, що не надто багато втратили, мовляв, навряд чи вдруге пішли б голосувати за молодшого Табалова – вони добре запам’ятали обіцянки про чистий Інгул, якісну питну воду і мансарди над дитсадками. А ще – вислів: «Обіцяти – не значить виконувати»…

Проте, яким було здивування городян, коли з’явилася інформація, що прізвище Табалова вони таки побачать у бюлетені. Та, як з’ясувалося, сина олігарха підмінив «двійник» із Долинського району. Єдине, той по-батькові Миколайович.

Від «Батьківщини» у парламент по Кіровограду проситься партійний юрист Павло Топчій.

Крім того, у тренді цьогорічної кампанії – пошуки себе у ВР людьми Майдану. Наприклад, учорашній «вождь» Сергій Михальонок, який тричі пролетів із посадою секретаря міськради, теж хоче бути парламентарем. Конкуренцію йому складуть ще менш відомі загалу активісти – Тетяна Бородіна і Микола Гречуха.

Пішов несподівано на вибори по обласному центру і екс-очільник області Олександр Петік, хоча ще зовсім недавно заявляв, що піде в АТО…

Серед маловідомих кандидатів також Олександр Гавриленко від «Блоку лівих сил», Олена Шевченко з «Народного фронту», «свободівець» Василь Ращупко і Віталій Тєльний – військовий самовисуванець.

 
Округ №100. Сімнадцятеро на один мандат
За 100-й округ – Бобринець – боротиметься немало відомих на Кіровоградщині осіб. Вдруге хоче пройти у Раду бізнесмен Станіслав Березкін. Його головний конкурент – фактичний власник дендропарку з темним минулим Микола Онул. Принаймні, так думає лише останній. Каже, пішов на вибори, аби не дати виграти Березкіну. Це, певно, єдина причина його висування...

Серед претендентів на мандат нардепа і Богдан Андрющенко, який свого часу ходив у аграрних заступниках Ларіна, і радник голови облради Олександра Чорноіваненка, який, кажуть, причетний до штурму сесії кілька тижнів тому - Ігор Ковтуненко, і колишній голова Кіровської райради у Кіровограді Олександр Рацул, і технічна кандидатура, яку, очевидно, виставив сам Березкін – директор газети, що пов’язують із ним, Світлана Курченко…

У бюлетенях виборці теж побачать прізвище чинного начальника маріупольської міліції Віктора Мігалатюка, а також цілий перелік або зовсім невідомих, або маловідомих кандидатів.


№ 101. Два Поплавських
Цікаво, що на відміну від 99-го та 100-го округів, на інших округах Кіровоградщини зареєструвалася низка двійників. Так, по 101-му округу балотується двоє Поплавських. Чи співає двійник Михайла Михайловича, невідомо, але мандат теж хоче мати.

Випробуватиме вдачу, бо уповати на інше, певно, сенсу немає, одіозний екс-регіонал Віталій Грушевський. Йде у парламент по цьому округу і мер Малої Виски Юрій Гульдас.

Боротимуться за крісло у Раді також двійко відомих фермерів – від Порошенка Олег Голімбієвський і самовисуванець Андрій Флоря. Там же балотуватиметься Юрій Литвин, який свого часу очолював обласне управління АПК. Ще десятеро кандидатів у масштабах області не надто відомі.
 

№102. Бойка множимо на чотири
Перещиголяв 101 округ із клонами лише 102-й. Там нардепами хочуть стати аж четверо Вікторів Бойко! Двоє Олександровичів і двоє Олексійовичів.

Від 102-го округу також балотується, як його називають у народі, утриманець Андрія Табалова Андрій Лаврусь та «парашутист» Олесь Довгий – відомий як представник молодої команди екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

Усього Знам’янку, Онуфріївку, Світловодськ, Новгородку й Олександрівку разом із районами оброблятимуть аж 22 кандидати. Це наймасовіший похід на електорат в області!


№103. Найменш цікавий?
103-й округ представляє батько новопризначеного очільника регіону Анатолій Кузьменко. Він висувається президентським блоком. Також пропонує себе виборцям скандальний люстратор Віктор Медвідь та керуючий санацією «Енерговугілля», який, кажуть, має стосунок до групи компаній олігарха Костянтина Жеваго, Ігор Лавренов.

Йде «народним фронтом» по цьому округу і військовий – командир третього окремого полку спецпризначення Сухопутних військ ЗСУ Віталій Пікулін.

За 103-й округ, порівняно з іншими, змагається найменша кількість кандидатів – усього 11.
e-max.it: your social media marketing partner