Опозиція йде на вибори єдиним фронтом

,

1388Ще пару днів тому складалося враження, що нинішні парламентські вибори пройдуть взагалі без участі опозиції. Не представлені у владі партії одна за іншою знімалися з виборів, пояснюючи свої дії сумнівною легітимністю виборів без участі частини країни, а також тиском з боку чинної влади. Представники цих партій йшли в мажоритарні округи без будь-яких гарантій зібратися воєдино вже в парламенті.

Сьогодні ситуація докорінно змінилася. Свій список представив «Опозиційний блок». І вже в першій десятці цього списку опинилися лідери практично всіх партій опозиційного спектру.

 – Опозиційний блок – це партія миру, це наш заклик до мільйонів співгромадян об'єднатися і зберегти єдність країни і життя людей, – заявив лідер блоку Юрій Бойко. Він підкреслив, що учасники блоку – це не партії, а окремі політики, мета яких – зберегти Україну, захистити її громадян і відновити мир на її землі.

У першій десятці списку сусідами є екс-віце-прем'єр Юрій Бойко, голова Фонду «Українська перспектива» Олександр Вілкул, екс-голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова партії ВО «Центр» Вадим Рабинович, голова виконкому Партії розвитку України Сергій Ларін, екс-генеральний директор «Азовсталі» Олексій Білий, депутат Верховної ради України Нестор Шуфрич, лідер партії «Украї­на, вперед!» Наталія Королевська, голова комітету Верховної ради з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтєєва, перший заступник голови Національного комітету Партії розвитку України Микола Скорик.

 Багато хто з них ще вчора заявляли про намір іти по мажоритарних округах.

– Я, як і багато моїх колег, мог­ли балотуватися індивідуально на мажоритарних округах, і, я впевнений, перемогли б. Вдячний нашим громадянам, які запросили мене представляти їхні інтереси в Мелітополі, Харкові, Одесі, Ізмаїлі та в інших регіонах. І мене, і багатьох моїх друзів під час наших зустрічей із виборцями питали про одне – хто захистить нас від цієї влади, яка нищить нашу країну? Чому ми йдемо індивідуально, а не об’єднуємося в команду? Я не можу бути глухим до вимоги людей, – пояснює позицію Нестор Шуфрич.

 – Ми йдемо на вибори, і ми змусимо центральну владу в Києві враховувати інтереси мільйонів людей, що мають альтернативну точку зору, – додає Олександр Вілкул.

 Поява реальної опозиції дає надію жителям розбитого війною південного сходу, що вони не будуть «безголосими» в новому складі парламенту, що Україна залишиться єдиною країною, а у владі відбуватиметься діалог усіх частин держави, який у підсумку дозволить побудувати нову, сильну Україну.
e-max.it: your social media marketing partner