У Кіровоградському районі назріває революція через голову РДА

,

1363Депутати Кіровоградської районної ради не просто обурюються діяльністю нинішнього голови районної державної адміністрації Віктора Дайдакулова, а й звернулися у вищі інстанції з проханням змусити чиновника працювати відповідно до закону.

–Я письмово звернувся до голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради як голова бюджетної комісії райради VI скликання щодо неправомірності дій голови РДА Віктора Дайдакулова. Він видав ряд розпоряджень, які потребують погодження з постійною комісією з питань бюджету, фінансів та інвестиційної політики. Однак, відповідні засідання комісії не скликалися, розпорядження не розглядалися та не погоджувалися, – говорить В’ячеслав Цатурян.

Він каже, що на початку вересня до нього звернувся спеціаліст фінуправління райдержадміністрації з проханням підписати рішення постійної комісії датовані ще червнем(!) та липнем.

– Я відмовився їх підписувати, оскільки рішення повинно прийматися колегіально всією комісією та без порушення термінів розгляду, – пояснює «КП» депутат, підкреслюючи, що у своєму зверненні просить керівництво області зобов’язати посадовця працювати відповідно до чинного законодавства.

Депутатів обурили й інші факти «діяльності» посадовця. Зокрема, в інших зверненнях, копії яких є в наявності «КП», йдеться про неправомірне розпорядження голови про створення робочої групи для обстеження наслідків пошкодження покрівлі будівлі стаціонару Кіровоградської центральної районної лікарні.

Депутати, з якими вдалося поспілкуватися газеті, обурюються й тим, що керівник району разом із головним лікарем оголосили про створення госпіталю на базі ЦРЛ, не надавши жодного документу. Водночас, зізнаються вони, на останній сесії депкорпус навіть виділив гроші на ліки та харчування військовослужбовцям, які мали би стати пацієнтами госпіталю.

«Будівля центральної районної лікарні є об’єктом спільної власності територіальних громад Кіровоградського району та знаходиться на балансі Кіровоградської районної ради, повноваження щодо обстеження зазначених об’єктів належать районній раді. За висновками робочої групи надано пропозиції внести зміни до районного бюджету на 2014 рік та надати для ремонту центральної районної лікарні 250 тисяч гривень. На пленарному засіданні сесії 27 серпня на вимогу депутатів районної ради не було надано проектно-кошторисну документацію або жодного іншого документа, яким було б підтверджено обсяги робіт та їхню вартість. Головний лікар центральної районної лікарні пояснив, що «кошторис будівельники зроблять тоді, коли ознайомляться з обсягом робіт» (згідно протоколу ведення сесії)», – йдеться у письмовому зверненні на ім’я Президента, голів облдержадміністрації та облради, прокурора регіону та начальника управління СБУ, яке підписали майже десятеро депутатів.

Тим часом сам «винуватець» – Віктор Дайдакулов – відхрестився від звинувачень, заявивши «КП», що нікого не змушував підписувати документи, а тим більше заднім числом.

– У мене нема такої інформації, що я змушую депутатів підписувати документи заднім числом. Як я це робив? Руки викручував? Мені немає сенсу цього робити. У них є орган самоврядування, а я виконавча влада. Взагалі вперше чую цю інформацію, – прокоментував очільник району.
e-max.it: your social media marketing partner