Кіровоградські депутати засміяли Михальонка

,

1346Депутат міськради Сергій Михальонок, котрий узимку кілька разів поспіль «пролетів» ­з посадою секретаря міської ради, ще 29 травня заявив, що більше не має наміру працюва­ти з нинішнім депкорпусом, тому зрікається мандата. Однак за якийсь час Михальонок передумав. Тоді він у коментарі «КП» пояснив, що люди, мовляв, проти. На сесії, що від­булася у вівторок, його колеги попросили прояснити ситуацію – то він ще депутат чи ні?

Власне, це питання підняв Андрій Кролевець.

– Михальонок розкидався мандатом, а тепер дає депутатські запити. То депутат він чи ні? – поцікавився Кролевець.

– Із таким депутатським корпусом фактично працювати неможливо. Але до мене зверталося багато людей із тим, щоб я цього не робив, – відповів Михальонок, повторивши таким чином ті ж самі слова, що і кілька місяців тому «КП».

Однак, як тільки Михальонок почав виправдовуватися, його перебив вигук із залу «Передумав!», а далі депутати зайшлися сміхом.

За якийсь час питання Михальонка знову підняли на сесії. На цей раз ініціатором був заступник міського голови Геннадій Осєтров. Останній запропонував колегам допомогти Михальонку визначитися.

– Я пропоную проголосувати про дострокове припинення повноважень Михальонка Сергія Анатолійовича, – заявив Осєтров і додав, що у нього і проект рішення є.

Проте, аби позбавити Михальонка повноважень, достатньої кількості голосів не набралося. «За» проголосувало 32 депутати. Не голосувала тільки фракція «УДАРу», яку під себе «сколотили» Онули.

Коли будуть вибори мера?
Того ж дня двоє інших депутатів Ігор Волков і Юрій Тітов запропонували колегам звернутися до Верховної ради з тим, щоб та нарешті призначила позачергові вибори мера Кіровограда. Однак дане питання проігнорували. Ініціатори на це вкотре заявили, що владу в обласному центрі узурпували!

– Ми пропонуємо призначити вибори міського голови Кіровограда на 26 жовтня цього року одночасно з виборами до парламенту. Згідно з законом, їх мали призначити не пізніше кінця серпня. Але Верховна рада, переймаючись своїми питаннями, у тому числі й щодо власних виборів, вже вкотре не розглядає це питання. Тож парламенту варто було б нагадати про те, що потрібно увійти в правове поле і таки призначити вибори у Кіровограді, – заявив з трибуни Ігор Волков.

Натомість виконуючий обов’язки мера Іван Марковський хутко відзвітував: все, що від нього залежало, – зробив. Мовляв, і заяву Саінсуса, і звернення міської ради про призначення позачергових виборів мера до ВР направив вчасно.

– Верховна рада внесла до порядку денного питання про вибори у Кіровограді. Коли розгляне – це вже як вирішить сама Верховна рада. Ми, як Кіровоградська міська рада, виконали все, – оголосив депутатам Марковський.

Попри те, що проект рішення Волкова і Тітова попросив підтримати навіть керівник фракції «Батьківщина» в міськраді Павло Топчій – «щоб ніхто не говорив про узурпацію влади», – депутати все одно не проголосували. Голосів «за» було менше 30.

Не підтримали рішення, зокрема, і депутатська група, до якої входять переважно екс-регіонали, «Громадський актив», частина представників «Батьківщини» і «УДАРу».

Мільйони на АТО
Тим часом 48 голосами «за» депутати підтримали програму підтримки учасників антитерористичної операції на сході та членів їхніх сімей-мешканців Кіровограда. Програма обійдеться місту у 3 мільйони 142 тисячі гривень. Однак коштів на її виконання не вистачає. Аби вирішити проблему, понад два мільйони гривень візьмуть із суми, яка мала спрямовуватися на компенсацію витрат пільговикам на проїзд.

Визначилися депутати і з кандидатурою, яка отримає звання почесного громадянина міста. Його присвоїли заслуженому архітектору України Віталію Кривенку. Останній відомий як автор пам'ятника Олександру Пашутіну, Ігорю Тамму, Ангелу-охоронцю, пам’ятнику студентам біля КНТУ та ще низки монументів і пам’ятних знаків у Кіровограді.

Замість Шворак – Бондарчук
Як уже повідомляла «КП», журналістка каналу «1+1» Олена Шворак, яка стала депутатом міськради від «Батьківщини», ще у липні прийняла рішення про складання з себе повноважень. Колеги таке прагнення задовольнили. Свій вчинок Шворак пояснила небажанням ототожнювати себе з людьми, які залишилися в міській раді.

На місце Шворак нині зайшов Серій Бондарчук – завідувач одного з відділень обласної лікарні та власник приватної медичної клініки «Апріка».

«Роздачу» землі відклали
Ще на початку сесії депутати прибрали всі земельні питання з порядку денного. Відтак з півтисячі клопотань, у тому числі військових з АТО, ще кілька тижнів залишатимуться без розгляду. Іван Марковський заявив, що ці питання потребують до­опрацювання і запропонував депутатам провести земельну сесію 30 вересня.
e-max.it: your social media marketing partner