Люстрація під люстрацію. Як кіровоградські нардепи голосували за очищення влади

,

1271Вівторкове засідання у парламенті наробило чимало галасу. Насамперед тому, що депутати не підтримали внесення до порядку денного люстраційного законопроекту №4359а, авторства 16 депутатів різних францій. Однак уже у четвер під тиском громадськості, яка зібрала доволі чисельний мітинг під стінами Верховної ради, навіть ті, хто не голосував два дні тому, таки натиснули кнопки «за».

Табалови – двічі зрадники!
Уперше сина і батька Табалових назвали зрадниками-тушками, коли ті прийшли в парламент і відмовилися вступати до фракції «Батьківщина». Вдруге – у вівторок, коли вони не проголосували за надважливий законопроект №4359а, яким суспільство матиме змогу очистити владу.

Аби виправдатися, у коментарі «КП» на Facebook Андрій Табалов заявив, що голосував за люстрацію, щоправда, в іншій версії – №4429а. Однак нардеп чомусь не уточнив, що той законопроект стосується виборів і належить перу регіонала Сергія Матвієнкова…

Окрім Олександра і Андрія Табалових, не підтримали люстрацію і ще кілька вихідців із Кіровоградщини – Станіслав Березкін, Олександр Єдін, Ігор Шаров та Володимир Кудря.

Нардеп Віталій Грушевський, якого нині пов’язують із Кремлем, взагалі не з’явився на сесійне засідання.

Натомість свої голоси «за» віддали Сергій Кузьменко, Анатолій Ревенко та Валерій Кальченко.

Друга спроба
У четвер під тиском громадськості Верховна рада таки проголосувала за люстраційний закон №4359а. Народні депутати внесли його до порядку денного і навіть взяли за основу.

На цей раз ані Табалов-молодший, ані інші народні обранці не помилилися – всі проголосували «за». Окрім Віталія Грушевського, той знову не з’явився на сесійне засідання. До речі, як і його група, як «сколочена» під Москву і Путіна.

Люстрація як вона є
Нагадаємо, автори законопроекту наполягають на необхідності обов’язкової процедури перевірки осіб при призначенні на посади в органах державної влади.

На їхню думку, проведення в Україні процедури очищення дасть змогу, в першу чергу, відновити довіру громадян до влади, а також звести до мінімуму випадки корупції.

Відповідно до законопроекту, суб’єктами перевірки є вищі посадові особи держави, у тому числі президент, спікер, прем’єр, генпрокурор, нардепи, військові чини, судді Конституційного Суду, міліція, СБУ, прокуратура, члени виборчої комісії, представники місцевого самоврядування та інші.
e-max.it: your social media marketing partner