Перевознику таки вказали на двері

,

1222Сесія міської ради Кіровограда таки сьогодні відбулася. Як і прогнозувалося, депутати підтримали ідею скоротити посаду першого заступника мера. Водночас вони проголосували за створення робочої комісії, яка займеться пивними наметами, за виділення грошей ТЕЦ, а також на придбання тепловізора воякам, що нині знаходяться в зоні АТО.

Толя, гуд бай!
Отже депутати підтримали проект рішення № 3479 «Про структуру, загальну чисельність та штати апарату Кіровоградської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів Кіровоградської міської ради». Згідно з документом, у міськраді та виконкомі скоротили 17 посад, враховуючи посаду першого заступника мера, яку нещодавно після семирічної судової тяганини повернув собі Анатолій Перевозник.

Сам він на сесію не прийшов. Проте напередодні у коментарі «КП» заявив, що такі дії з боку керівництва міськради вважає «договорняком» і розцінює їх як зведення рахунків.

– Це абсолютно політичне рішення, яке немає нічого спільного ні з юридичною стороною, ні з питанням економії бюджетних коштів. Я через суди домігся поновлення на посаді, але замість того, щоб співпрацювати, вони хочуть піти таким шляхом. Спочатку мали намір скасувати розпорядження щодо мого поновлення, потім знову хотіли звільнити. А зараз придумали інший варіант – скоротити посаду взагалі. Я не бачу нічого поганого в скороченні, але не можна робити це всупереч законодавству лише з політичної неприязні. Я вважаю, що це звичайнісінький «договірняк». Це частина «Батьківщини», частина представників колишньої фракції Партії регіонів і представники «Фронту змін», – заявив  «КП» Анатолій Перевозник.

– Усім зрозуміло, якщо відбувається скорочення, то скорочують не першого заступника. А зараз хочуть прибрати посаду саме Перевозника. Більш того, я можу спрогнозувати, що пройде зовсім небагато часу і посаду першого зама відновлять, – впевнений чиновник. – Це просто кіровоградське ноу-хау. Як відомо, у місті зараз немає мера. І в такій ситуації скорочувати посаду першого заступника? Такої аналогії в історії місцевого самоврядування України я не знаю. Це прецедент.

Скорочення зазнали й штати районних у місті рад – Ленінської та Кіровської. Попри прохання голів рад не зменшувати кількість працівників, яких після попереднього скорочення і так лишилося недостатньо, депутати все таки проголосували за це.

Чиновники, яких торкнулося скорочення, згідно з законом, працюватимуть на посадах ще три місяці і звільнять кабінети лише у жовтні.
 

Стрижаков очолив «протипивнушну» групу
Піднімалося на сесії й «пивне» питання. Відповідаючи на колективний депутатський запит з приводу появи цьогоріч в обласному центрі великої кількості пивних наметів, новоспечений віце-мер Сергій Васильченко конкретної відповіді не дав: ні щодо того, скільки наметів нині у Кіровограді розливають пиво незаконно, ні відносно того, що конкретно робитиме міська влада, аби покласти край неправомірній торгівлі.

Тим часом депутат міськради Артем Стрижаков надав конкретну пропозицію, яку відразу підтримав депкорпус. Він запропонував створити групу, яка не просто шукатиме винних, а розробить правила гри для «наметових» підприємців. Очолив орган особисто.

– Депутатська група займатиметься розробкою чітких правил гри у цій сфері. Наше завдання підготувати єдину концепцію реєстрації пивних палаток, усунути лазівки, які використовують підприємці зараз, заборонити рекламу пива на наметах та інше. Цього року правила гри, на жаль, змінити не вдасться, бо посадовці видали дозволи, хоч і з порушеннями. Ми працюємо, щоб наступного року у місті не було незаконно встановлених пивних наметів, зокрема підприємці дотримувалися правил, прийнятих у попередні роки, згідно з якими забороняється встановлення наметів у центральній частині міста і торгівля алкогольними та слабоалкогольними напоями після десятої вечора, – сказав у коментарі «КП» Артем Стрижаков.

За його словами, підприємці сьогодні беруть в оренду автомат із приготування кави і на підставі цього отримують документи на встановлення намету як літній майданчик закладу ресторанного господарства.

– Це є неприпустимо, – заявив Стрижаков.
 

Гроші бійцям і ТЕЦ
Тієї ж сесії міськрада підтримала ідею реконструкції кіровоградської ТЕЦ і передбачила у міському бюджеті майже три мільйони гривень. Чиновники кажуть, за ці гроші вдасться забезпечити надійність і стабільність подачі тепла до житлових будинків та об’єктів соціальної інфраструктури міста.

Водночас депутати дали 400 тисяч комунальному підприємству ритуальних послуг. На придбання техніки.

Майже 45 тисяч гривень народні обранці передбачили на поховання кіровоградських вояків, які загинули в ході АТО, та ще 65 тисяч – на купівлю сучасного прибору нічного бачення для потреб Кіровоградського полку спеціального призначення, нині веде бойові дії на сході.


У Кіровограді переіменують проспект?
Депутат міськради Андрій Фомуляєв запропонував перейменувати проспект Комуністичний на честь кіровоградських військових, які загинули під час АТО.

Пропозиції щодо назви депутат не має. Відтак пропонує винести це питання на обговорення громадськості.

Тим часом депутатська група «Громадський актив» ініціює встановлення в обласному центрі меморіалу пам'яті військовим, які загинули під час АТО.
e-max.it: your social media marketing partner