Кальченко вже не головний опозиціонер області

,

231899

Валерій Кальченко більше не очолює обласну організацію «Батьківщини». На його місце прийшов поки у статусі «в.о.» депутат облради Олександр Чорноіваненко. Він на останніх виборах до парламенту програв кандидату-регіоналу Віталію Грушевському. Остаточно затвердити на посаді Чорноіваненка має обласна конференція. Утім, коли вона відбудеться – наразі не відомо.

 

Підпис на рішенні звільнити Валерія Кальченка поставив перший заступник голови «Батьківщини» Олександр Турчинов. Подейкують, у них давній конфлікт і Турчинов ще раніше мав намір замінити кіровоградського партійного очільника. Власне, втілити бажане випала нагода тільки тепер…


Про причини звільнення сам Кальченко розмовляти не хоче. Єдине, що зазначив у коментарі «КП»: вся справа у його надмірній зайнятості.


- Я дуже зайнятий, бо сьогодні очолюю чорнобильський рух на рівні ВР. Для цього мені треба відпрацьовувати, які закони потрібно приймати, які постанови Кабміну і т.д. Друге – я займаюся будівництвом саркофагу і сховища відпрацьованого ядерного палива. А в партійній організації сьогодні необхідно працювати кожен день, мій розпорядок цього не дозволяє, це серйозне завантаження, - пояснив екс-очільник «Батьківщини» в області.
Тим часом про свого спадкоємця Валерій Кальченко говорить більш охоче. Каже, це авторитетна людина у партії.


- Зараз є дуже багато роботи, якою треба займатися. Всі відчувають, що партія сьогодні переходить на новий, дуже складний етап роботи. Це пов’язано з об’єднавчими процесами, з тим, що потрібно шукати нові підходи, - зазначив Валерій Кальченко і додав, що у зв’язку з цим депутати всіх рівнів від «Фронту змін» повинні будуть увійти до фракцій «Батьківщини». - Вони вступатимуть не просто так. Існує положення, є вимоги, одна з яких - синхронне голосування. І якщо людина двічі не проголосує так, як вирішила партія, вона має бути виключена.


Не менш категоричну думку колишній головний опозиціонер області має і з приводу партійного «забарвлення» осіб, які керують чи керуватимуть осередками. Він переконаний: ними можуть бути лише члени «Батьківщини».


- Ми маємо повне право претендувати на те, щоб представники від «Батьківщини» були керівниками обласної і великих партійних організацій. Я не виключаю, що у районах є нормальні люди від «Фронту Змін», які можуть очолити партійні організації. Але «кістяк» повинен бути саме від «Батьківщини», - наголосив він.


Чи означають ці зміни, що опозиція в регіоні стане консолідованою – мабуть, ні. Об’єднання, чи, правильніше буде сказати, поглинання однієї партії іншою, як показує вітчизняна практика, здебільшого, навпаки, призводили до ще більшого розколу політичної сили, яку подадуть виборцям під новим соусом.


Тож нині на «Батьківщину» чекають внутрішні міжусобиці, чергове коло боротьби за партійну владу, перетягування ковдри на себе, або ж узагалі відсторонення «фронтовиків», і вже точно не світле майбутнє, на яке публічно сподіваються партійні лідери, розуміючи, що прийшов початок кінця.

e-max.it: your social media marketing partner