Прецедент: у Кіровоградській міськраді хочуть ліквідувати посаду першого заступника мера

,

1227Якщо не вдалося здихатися самого Анатолія Перевозника, в.о.мера Іван Марковський і його групка вирішили взагалі прибрати його посаду. Запланована на завтра сесія якраз має розглянути це питання. Таку ситуацію Перевозник називає «договірняком» і помстою.

Перший заступник міського голови Анатолій Перевозник, який нещодавно повернувся на посаду після семи років судової тяганини через незаконне звільнення, вважає таку ситуацію чистої води «договірняком». Каже, у міській раді лише прикриваються версією «скорочення з метою економії». Насправді – це зведення рахунків.

– Це абсолютно політичне рішення, яке немає нічого спільного ні з юридичною стороною, ні з питанням економії бюджетних коштів. Я через суди домігся поновлення на посаді, але замість того, щоб співпрацювати, вони хочуть піти таким шляхом. Спочатку мали намір скасувати розпорядження щодо мого поновлення, потім знову хотіли звільнити. А зараз придумали інший варіант – скоротити посаду взагалі. Я не бачу нічого поганого в скороченні, але не можна робити це всупереч законодавству лише з політичної неприязні. Я вважаю, що це звичайнісінький «договірняк». Це частина «Батьківщини», частина представників колишньої фракції Партії регіонів і представники «Фронту змін», – розповідає «КП» Анатолій Перевозник.

– Усім зрозуміло, якщо відбувається скорочення, то скорочують не першого заступника. А зараз хочуть прибрати посаду саме Перевозника. Більш того, я можу спрогнозувати, що пройде зовсім небагато часу і посаду першого зама відновлять, – впевнений чиновник. – Це просто кіровоградське ноу-хау. Як відомо, у місті зараз немає мера. І в такій ситуації скорочувати посаду першого заступника? Такої аналогії в історії місцевого самоврядування України я не знаю. Це прецедент.

Офіційна версія такої ініціативи – економія коштів. Мовляв, з ліквідацією посади першого заступника мера заощаджуватимуться бюджетні гроші. Однак, коли нещодавно сесія проголосувала за доплати іншим замам мера, про економію чомусь не йшлося.

– Це справжнісінька брехня. У мене, у першого зама, заробітна плата – 4400 гривень, а у рядових заступників – приблизно 6600, – зауважує Перевозник.

За його словами, документ з пропозицією скоротити посаду першого заступника міського голови на сесію вніс в.о. мера, секретар міськради Іван Марковський. Проте, каже, у відповідності з законодавством, це може робити тільки міський голова.

– Мені доручено займатися питаннями надання допомоги українській армії, переселенцям і так далі. Я вважаю, що це сьогодні проблема номер один і займаюся нею. Знаєте, навіть на найгіршому підприємстві пояснюють причини скорочення. А тут ніхто нічого не каже, підпільно якісь підписи збираються і так далі. Мені просто соромно за те, що зараз відбувається у міській раді, – говорить Анатолій Перевозник. – Мова не йде про те, що хтось турбується про кіровоградців, про економію. Це просто особиста помста двох-трьох чоловік в апараті й депутатів, які хочуть показати, що вони можуть все. Вони демонструють, що захопивши сьогодні владу, можуть вирішити будь-яке питання в місті.
e-max.it: your social media marketing partner