«Батьківщина» зриває ухвалення соцпитань у Ленінській райраді Кіровограда

,

1173Протягом останнього часу у Ленінській районній раді Кіровограда зірвалося кілька сесій поспіль. Усе – через неявку депутатів від «Батьківщини», заявляє голова ради Валерій Заботкін. Він уже написав відкритого листа Олександру Чорноіваненку – очільнику облради й обласної організації «Батьківщини». У ньому просить сприяти консолідації депутатів Ленінської районної ради від ВО «Батьківщина», аби ті виконували свої безпосередні обов’язки. Адже через політичні чвари страждають мешканці Ленінського району!

«КП» уже неодноразово розповідала про ситуацію у Ленінській райраді, яка склалася останнім часом. Наприклад, минулого місяця депутати від «Батьківщини» вимагали від Валерія Заботкіна піти у відставку за популярним від недавнього часу методом – зайшовши групкою у кабінет і чинячи на нього тиск. Тепер вони зривають роботу райради неявкою. А зірвані сесії гальмують прийняття нагальних соціально важливих питань.

– На сесіях, що призначалися на 4 та 18 червня депутати не затвердили порядок денний, а сесії, призначені на 6 та 26 червня – не відбулись через неявку на засідання депутатів від ВО «Батьківщина». Депутати проігнорували свої обов’язки та інтереси територіальної громади, яка їх обирала. Неприйняття змін до бюджету 2014 року призвело до розбалансування міського бюджету та бюджету Ленінського району, порушення Закону України «Про бюджет України», неможливості використати майже п’ять мільйонів гривень, – перелічує «КП» Валерій Заботкін.

Через такі дії депутатів, говорить, мешканці району не зможуть отримати субсидії на житлово-комунальні послуги та соціальні допомоги при народженні дітей. Це й  унеможливлює стабільну роботу виконавчих органів районної ради та квартальних комітетів у приватному секторі, де проживає 39 тисяч населення району.

Неявку депутатів Валерій Заботкін пояснює «політичними причинами». Каже, піде з посади, якщо це буде рішенням райради. А «добровільно», під тиском йти не збирається.

– Я вже кілька разів наголошував, що треба діяти на законних підставах. Сьогодні процедура відставки голови ради простіша: не потрібні дві третини голосів депутатів, треба більшість. Нехай депутати голосують, – каже Валерій Заботкін.

Вважає, одним із чинників, що призвели до ситуації у Ленінській райраді, є і деструктивний вплив на депутатів з боку голови міської організації ВО «Батьківщина» Івана Марковського, «який має чітко виражену політичну складову». Тому Валерій Заботкін вирішив звернутися до голови обласної організації партії  Тимошенко – Олександра Чорноіваненка.

– Звертаюсь до Вас, Олександре Анатолійовичу, як до голови Кіровоградської обласної ради, керівника обласного осередку ВО «Батьківщина», як до свідомого керівника та громадянина, який представляє і повинен захищати інтереси громадян області, міста, сприяти консолідації депутатів Ленінської районної ради від ВО «Батьківщина» щодо виконання своїх безпосередніх депутатських обов’язків згідно з Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Статус депутатів місцевих рад» на користь територіальної громади та її мешканців, – пише у відкритому листі Валерій Заботкін.

Посадовець каже, призначив наступну сесію на 8 липня. Наразі працює з депутатами. Сподівається, що ця сесія все-таки відбудеться і депутати нарешті проголосують за соціально важливі питання.

– Я зараз працюю з депутатами, щоб кожен пояснив свою неявку на сесію, оскільки всі вони зобов’язані виконувати депутатські обов’язки. Я хочу переконати їх у тому, що треба відділити свої обов’язки як депутатів районної ради від питань політичного характеру, – говорить Заботкін. – Важливо, щоб депутати розуміли, що несуть відповідальність перед людьми, які їх обирали. Вони тоді обіцяли працювати на благо району. Треба цим і займатися.


e-max.it: your social media marketing partner