Заботкін написав листа Чорноіваненку. Відкритого

,

1173Голова Ленінської районної ради Кіровограда Валерій Заботкін написав відкритого листа голові обласної ради Олександру Чорноіваненку. Подаємо його повний текст.

Шановний Олександре Анатолійовичу!
Протягом червня 2014 року згідно з розпорядженнями голови Ленінської районної ради призначались чотири сесії ради з порядком денним щодо розгляду нагального соціально важливого питання для виконавчих органів та малозабезпечених мешканців територіальної громади Ленінського району міста Кіровограда «Про зміни до бюджету Ленінської районної ради на 2014 рік».

Дане рішення дає підстави отримати громадянам району субсидії на житлово-комунальні послуги, соціальні допомоги при народженні дітей, стабільну роботу виконавчих органів районної ради та органів самоорганізації населення (26 квартальних комітетів) в приватному секторі, де проживають 39 тисяч населення району.

На сесіях, що призначались на 04 та 18 червня 2014 року депутати на затвердили порядок денний, а сесії призначені на 06 та 26 червня 2014 року не відбулись через неявку на засідання депутатів від ВО «Батьківщина (голова депутатської фракції в районній раді Сергій Марковський). Депутати проігнорували свої обов’язки та інтереси територіальної громади, яка їх обирала.

Не прийняття змін до бюджету 2014 року призвело до розбалансування міського бюджету та бюджету Ленінського району, порушення Закону України «Про бюджет України», неможливості використання майже 5 мільйонів гривень – на зазначені вище потреби.

Одним із чинників, що призвели до ситуації, що складалася, є і деструктивний вплив на депутатів Ленінської районної ради з боку голови міської організації ВО «Батьківщина» Івана Марковського, який має чітко виражену політичну складову.

Враховуючи вищевикладене, звертаюсь до Вас, Олександре Анатолійовичу, як до голови Кіровоградської обласної ради, керівника обласного осередку ВО «Батьківщина», як до свідомого керівника та громадянина, який представляє і повинен захищати інтереси громадян області, міста, сприяти консолідації депутатів Ленінської районної ради від ВО «Батьківщина» щодо виконання своїх безпосередніх депутатських обов’язків згідно з Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Статус депутатів місцевих рад» на користь територіальної громади та її мешканців.
e-max.it: your social media marketing partner