Петік, «давай, до свиданья»?!

,

1162100 днів, упродовж яких критикувати владу – комільфо, сплинули. Олександра Петіка, нагадаємо, Турчинов призначив головою облдержадміністрації ще у березні. І хоча з обранням нового Глави держави, як це прийнято, він написав заяву на звільнення, працювати губернатором продовжує. У той же час відзвітувати за чотиримісячну свою діяльність не квапиться. Більше того, натякає нинішній владі, що не проти би і залишитися…

Тим часом представники кіровоградського майдану і самооборони вимагають від очільника регіону звіт про його «діяльність чи бездіяльність». Більш того, активісти обіцяють: перепризначення Петіка не допустять. Якщо треба, кажуть, дійдуть до Порошенка.

Чим саме не вгодив майданівцям очільник регіону від «Свободи» – конкретно не кажуть.

– Ми думали, що призначений «свободівець» буде на користь мешканцям області. Адже, поспілкувавшись із ним перший раз, коли піднімалися проблемні питання, були запевнення про зміни. Але через деякий час на наступній зустрічі Петік сказав, що так, як каже Майдан, робитися не буде, – заявив активіст Володимир Фундовний.

– Зараз щось змінилося, крім призначення Петіка і його заступника? Стало краще? Ні, гірше. Тому прийти повторно і сказати, що я буду головою облдержадміністрації і наведу порядок, буде брехнею. Я особисто не вірю, бо слова і справи цієї людини зовсім не сходяться, – додав він.

Самооборонівці й майданівці кажуть, бачити Олександра Петіка на посаді голови Кіровоградської облдержадміністрації більше не хочуть. Мовляв, не виправдав їхніх сподівань. Серед «гріхів» називали навіть не прополену клумбу!

– У гарного господаря зазвичай має бути порядок вдома. На таку людину покладаються сподівання, що вона й для громади приведе все у лад. Усю весну і початок літа клумба на площі перед облдержадміністрацією була занедбаною. Очільник кожного дня заходить і виходить через центральні двері і бачить це. Бачить у центрі міста пивнушки, занедбані клумби, нескошену траву. Якщо людина не може дати ради у себе під носом, то постає питання, як вона зможе зробити щось для громади? – риторично запитує інший активіст Микола Гречуха.

Майданівці заявляють, Петік свою місію на Кіровоградщині виконав. Як і обіцяв, вибори в області пройшли чесно і прозоро. За це, кажуть, щиро дякують, проте тепер – «давай, до свиданья!».

Невдоволені пояснюють, підняли спротив саме зараз, бо потім може бути запізно. Мовляв, нині хтось активно лобіює інтереси поки ще чинного голови облдержадміністрації у столиці.

– Є інформація, що Петіка можуть перепризначити на посаду голови Кіровоградської ОДА. У той же час ми оперуємо даними, що на розгляді у Президента є ще декілька кандидатур, – зазначає начальник штабу формування самооборони Олег Копил.

Кого із імовірних кандидатів на посаду очільника регіону підтримують ярі противники Петіка – не зізнаються. Кажуть, поки не визначились. Кажуть і лукавлять. Бо за деякими даними обидві організації давно знають, хто їхній хлібний фаворит. Він же, до речі, і стимулює сьогоднішні протести.
e-max.it: your social media marketing partner