Апробована схема: групою вимагати заяву на звільнення легше

,

1113Депутати Ленінської районної у місті Кіровограді ради від «Батьківщини» вимагають від очільника ради Валерія Заботкіна піти у відставку. Причому роблять це за популярним від недавнього часу методом – зайшовши групкою у кабінет і здійснюючи тиск. Це відбувається через «політичні причини», впевнений Валерій Заботкін. Проте, каже, за таких умов добровільно йти не буде.

– У мій кабінет зайшли чотири людини, серед них – депутат Ленінської ради Липко. Решту я не знаю. Вони сіли за стіл і почали казати, що я повинен нести політичну відповідальність за всю Партію регіонів. Звинувачували мене навіть у подіях на сході і вимагали, щоб я написав заяву. Я пояснюю, що треба діяти на законних підставах. Сьогодні процедура відставки голови ради простіша: не потрібні дві третини голосів депутатів, треба більшість, тобто 26. Нехай депутати голосують, – каже Валерій Заботкін.

За його словами, фракція «Батьківщини» в Ленінській райраді не має більшості. Депутати вже піднімали питання про відставку голови, проте голосів не вистачило навіть на те, щоб внести його до порядку денного.

– Двічі у нас проходила сесія з цим питанням про відставку. У результаті, його не внесли навіть у порядок денний – не вистачило голосів. Наступного разу на сесії по бюджету за відставку знову не проголосували. Не прийняли і бюджет. Я призначив позачергову сесію на 7 червня з одним питанням по бюджету. Але сесію зірвали, було тільки 25 депутатів, – розповідає голова райради.

– Я зустрічався з Іваном Марковським (секретар міськради, голова міської організації «Батьківщини», – ред.), казав, що готовий до контакту, запитав, чому так виходить. Але він відповів, що я політично відповідальний за події в країні, тому повинен піти. Але ж те, що робиться у верховному керівництві і в районі міста – це зовсім різні речі. У районі все абсолютно прозоро. У нас не вирішуються жодні земельні питання, ми не займаємося ані торговельною, ані медичною сферою. У нас тільки соціальний захист, – пояснює Заботкін і додає, що його навіть звинувачували в тому, що проплачував у Києві тітушок! – Та я за 50 років роботи отримував лише одну зарплату в тому місці, де працював. Бізнесу у мене немає, тому звинувачувати мене у такому – безглуздо!

Голова районної ради каже, під тиском йти з посади не буде, тим більше писати заяву на вимогу «Батьківщини». Вважає, це не та політична сила, якій можна здаватися.
e-max.it: your social media marketing partner