Анатолій Перевозник повернувся в мерію багатшим на 200 тисяч

,

1077Перевозник розповів, що в останній день своєї роботи тепер уже екс-мер Кіровограда Олександр Саінсус підписав розпорядження про поновлення його на посаді першого заступника міського голови. Відтак уже у понеділок виконуючий обов’язки мера, секретар міськради Іван Марковський представив Анатолія Перевозника на апаратній нараді.

– Цього місяця буде рівно сім років, як тодішній міський голова Кіровограда Володимир Пузаков уперше незаконно звільнив мене з посади. Не скільки для себе, скільки для підтвердження того, що справедливість є і за неї варто боротися, я протягом семи років судився з міською владою. За цей час змінилося три президенти, п’ять губернаторів, два міських голови. Для того, щоб довести незаконність рішень, знадобилося більше трьохсот судових засідань. У мене є 102 рішення, постанови, ухвали судів різних інстанцій про поновлення мене на посаді, – розповів Перевозник.

За його словами, у грудні минулого року Вищий адміністративний суд України остаточно поставив крапку в непростій справі, прийнявши ухвалу, яка не підлягає оскарженню. Відповідно до цього рішення, виконавча служба видала виконавчий лист з вимогою поновити Перевозника на посаді. Однак Саінсус не захотів його виконувати.

– Через це відкрили виконавче провадження. Міського голову навіть оштрафували за те, що він навмисне не виконує рішення суду. А оскільки виконати рішення суду без участі боржника неможливо, державним виконавцем направлено подання начальнику УМВС у Кіровоградській області від 8 травня цього року для притягнення боржника, Олександра Саінсуса, до кримінальної відповідальності. У результаті Саінсус написав відповідне розпорядження в останній день своєї роботи, – повідомив Перевозник.

На заперечення стосовно того, що поновлювати Перевозника на посаді має не міський голова, а депутати на сесії, він відповів фразою з рішення суду.

– Достатньо розпорядження міського голови про поновлення на посаді. Жодних рішень міської ради щодо виконання рішення суду не потребується, – процитував посадовець.

Протягом останніх семи років Перевозник ніде не працював. Каже, після смерті дружини відійшов від будь-яких справ. Бізнесом же ніколи не займався. За час вимушеної перерви в роботі він отримав понад 200 тисяч гривень із міського бюджету. Це компенсація за умисне невиконання рішень суду міською владою.

– Я не просився до когось на день народження, я приходив з рішенням суду, яке потрібно було виконувати. Крапка в моїй історії не поставлена. Сьогодні юридичному управлінню є над чим працювати, потрібно виставляти позови тим особам, які не виконували рішень, що призвело до таких затрат. Я думаю, що правоохоронні органи, прокуратура розберуться, чому протягом такого тривалого часу не виконувалися рішення суду, хто відшкодує ті збитки, які поніс міський бюджет. Сподіваюся, цими матеріалами  зацікавиться і прокурор Кіровоградщини, і начальник УМВС в області, – сказав новоявлений перший заступник мера.

Насамкінець Перевозник пафосно заявив, що працюватиме на благо жителів Кіровограда стільки, скільки йому «буде відведено». Мовляв, досвід чиновницької роботи має чималий – працював і першим заступником міського голови Кіровограда, і заступником голови облдержадміністрації. Щодо подальших планів, зокрема балотування на вакантну посаду міського голови, Перевозник уникнув відповіді. Мовляв, ще не час для таких обговорень.

Тим часом виконуючий обов’язки мера, секретар міськради Іван Марковський своїм розпорядженням призначив трьох виконуючих обов’язки заступників міського голови. Ними стали депутат міської ради, якого пов’язують із транспортним бізнесом Геннадій Осетров, депутат міської ради, донедавна начальник відділу інформаційних технологій та зовнішніх зв’язків КП «Теплоенергетик» Сергій Васильченко та депутат міської ради, досі директор виробничо-комерційного центру «Олеум» Олексій Олійник. Саме він, як стало відомо згодом, мав стати першим заступником мера. Проте плани та певні домовленості своєю появою порушив Перевозник.
e-max.it: your social media marketing partner