Кандидатський вояж: за кілька останніх днів в область вдруге приїхав Тягнибок і по разу – Гриценко та Порошенко

,

1000Не дивлячись на те, що до виборів залишилося всього два тижні, з більш як двох десятків кандидатів у президенти агітувати область за себе приїхало поки троє. Формат відвідин в кожного був різним, проте єдиними усі були у своїх обіцянках про знищення корупції, проведення люстрації та створення боєздатної армії. Саме ці теми сьогодні у політичному тренді.

Першим кандидатом у Президенти, який відвідав Кіровоградську область, став Олег Тягнибок. 12 квітня кандидат побував в Олександрії та Кіровограді. Обіцяв, у разі перемоги, насамперед взятися за реформування органів влади: формування парламенту з трьохсот депутатів на основі пропорційної виборчої системи і відкритих списків й скасування обласних та районних державних адміністрацій та створення виконкомів. Чи не найголовнішим вважає за потрібне дозволити електорату відкликання місцевої влади та обрання місцевих суддів громадою.

Пообіцяв жителям Кіровоградщини Тягнибок й пришвидшення європейської інтеграції та подання заявки про вступ до НАТО. А щодо обороноздатності країни, заявив про плани направляти у наступні кілька років 5% ВВП на армію та створити систему резервістів за швейцарським типом.

Другий приїзд «свободівця» відбувся саме на травневі свята. Цього разу він заїхав до Світловодська, Знам’янки та Ульяновки. Проте, за спостереженнями Громадянської мережі «Опора», ця поїздка відбулася не без порушень: одну із зустрічей Тягнибок провів у приміщенні облдержадміністрації, не повідомивши про це обласну виборчу комісію, як того вимагає закон.

Так, Олег Тягнибок разом зі своїм однопартійцем і за сумісництвом головою ОДА Олександром Петіком та ще одним «свободівцем» – народним депутатом Святославом Ханенком став учасником презентації батальйону територіальної оборони, яка, власне, і проходила у стінах ОДА. Нагадаємо, закон «Про вибори Президента» забороняє використання приміщень органів державної влади та органів місцевого самоврядування для проведення заходів передвиборчої агітації і передбачає письмове повідомлення в ОВК про зустрічі кандидатів з виборцями. Однак в ОВК №100 про зустріч повідомлено не було.

Одразу вслід за Тягнибоком на Кіровоградщину прибув народний депутат, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко. Кандидат зустрівся з жителями Олександрії та села Войнівка, а після – годину спілкувався з кіровоградськими журналістами. Зустрічі ж із виборцями обласного центру не було.

Як екс-міністр оборони, більшу частину своїх спічів Гриценко присвятив безпеці країни. Власне, про неї він пообіцяв подбати, але здебільшого констатував недоопрацювання чинної влади в цій сфері.

У разі обрання його президентом, у першу чергу Гриценко обіцяє «зламати хребет» корупції та взятися за люстрацію, аби «завершити місію Майдану».

Останнім на сьогодні у рамках передвиборчої кампанії в область прибув Петро Порошенко. У вівторок він побував в Олександрії та зустрівся з виборцями і журналістами у Кіровограді. Останнім, до речі, довелося чекати на кандидата більше години...

Разом із собою Порошенко привіз Миколу Томенка та Юрія Луценка. Обидва виступали з підтримкою його кандидатури.

Основний меседж Порошенка – об’єднання країни та проведення виборів президента в один тур. Багато говорив кандидат і про те, якою має бути армія. Обіцяє у разі перемоги, що кожен офіцер чи солдат, який ітиме в бій, буде захищений не тільки бронежилетом, а й гривнею.

Подейкують, наступним, хто приїде на Кіровоградщину агітувати за себе, будуть Юлія Тимошенко і Сергій Тігіпко. Проте офіційного підтвердження їхніх намірів зустрітися з місцевими виборцями поки немає.

e-max.it: your social media marketing partner