Рейдерське захоплення влади у Кіровограді продовжується – «Батьківщині» тепер заважає Саінсус

,

999Виконавчий комітет міськради треба відкликати, а заразом достроково звільнити міського голову Кіровограда. Про це під час недільного віче на головній площі обласного центру заявив депутат міськради від «Батьківщини» Павло Топчій – партійний юрист, якого активно просувають у перші заступники очільника міста. Заразом він повідомив, що питання про відставку мера розглядатиметься на найближчій сесії, вже наступного тижня. Каже, що Саінсус винен у підвищенні цін на проїзд, але чомусь замовчує, що за це рішення голосував і представник «Батьківщини» – чинний секретар міськради Іван Марковський.

– У першу чергу нам терміново потрібно змінювати склад виконавчого комітету. Тому що саме ці люди підняли тариф на проїзд. Я вважаю, що сесія, запланована на 14 травня, повинна прийняти рішення про відкликання тих членів виконавчого комітету, які проголосували за здорожчання вартості проїзду, – заявив, вгамовуючи обурених новими тарифами людей, Павло Топчій.

Однак розпуском виконкому, на думку депутата, тут не обійтися. Топчій раптом заявив, що з посади треба зняти й міського голову Олександра Саінсуса. Проте, варто пригадати, ще зовсім недавно саме «Батьківщина» доклала руку до того, аби Саісус не пішов у відставку, а секретар міськради, член «Батьківщини» Марковський у проникливій промові просив депутатів не відпускати мера.

Сам Олександр Саінсус відмовляється коментувати бажання групи депутатів відправити його у відставку. Так само він не хоче давати оцінку і фактичному рейдерському захопленню влади у місті. Щоправда, рішення про зміни до регламенту роботи міської ради таки ветував.

Нагадаємо, минула сесія у міськраді закінчилася скандалом.

– Сесія пройшла з системними порушеннями (...) З подачі депутатів, з голосу, при формуванні порядку денного була озвучена пропозиція (…) Суть її полягає в тому, що не тільки міський голова може пропонувати кандидатів на своїх заступників, а й депутатські фракції. За це проголосувала більшість депутатів. Якщо дане рішення підпише міський голова, це призведе до хаосу, до некерованості ситуації на сесії. Коли ми кожну кандидатуру ставитимемо на голосування, паплюжитимемо принципи місцевого самоврядування, над нами сміятиметься вся Україна,  – заявляв тоді Ігор Волков.
e-max.it: your social media marketing partner