Портфелі голів районів віддали партійним, підприємцям і мажорам

,

980Не дивлячись на те, що нова влада регіону обіцяла зробити «районні» призначення у перші тижні своєї каденції, більшість РДА отримали новоспечених очільників лише минулого тижня. Фактично всі прізвища призначенців співпали зі списком, який «КП» публікувала кілька тижнів тому. Головним аргументом, як і говорилося раніше, був партійний принцип підбору. Найбільше поталанило «свободівцям». До речі, портфель керівника району все-таки отримав і маловисківський мажор Роман Тучков, про «місцевий героїзм» якого «КП» писала кілька разів.

Бобринецька РДА
Cергій Рожкован. До 2010-го п’ять років поспіль був головою Бобринецької районної державної адміністрації. У 2011-му програв вибори депутата обласної ради. Сергій Рожкован отримав найменшу кількість голосів. Останнім часом очолював районний антикорупційний комітет Бобринецької РДА.

Голованівська РДА
Ігор Ткаченко. Член партії «Свобода». Входить до складу консультативно-дорадчого органу при Голованівській районній раді «Народна Рада Голованівського району Кіровоградської області».

Добровеличківська РДА
Василь Ткаченко. Свого часу очолював Добровеличківську районну раду. Останнім часом  – начальник відділу організаційного забезпечення райради. Депутат VI скликання від «Батьківщини».

Знам’янська РДА
Юрій Григораш. Начальник управління агропромислового розвитку Знам’янської РДА. Свого часу, коли Віктор Балога очолював Адміністрацію президента Ющенка, був керівником районного осередку його партії «Єдиний Центр».

Компаніївська РДА
Любов Житня. Голова компаніївської організації «Батьківщини». Була помічником-консультантом народного депутата. Чинний депутат райради, член постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, праці, соціальної політики, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів

Маловисківська РДА
Роман Тучков. 27-річний очільник районного осередку ВО «Свобода». За розповідями селян, юні роки провів у міліції. Як зізнався сам в інтерв’ю «КП», попри те, що не має ані досвіду роботи на державній службі, ані відповідної освіти, збирається підкорювати ще й міністерства.

Новоархангельська РДА
Дмитро Зубов. 29-річний голова Новоархангельської організації ВО «Батьківщина». Про нього «КП» теж розповідала. На його сторінці у соцмережі чимало фото не лише з однопартійцями високого польоту, а й із лідерами інших політсил. Зокрема, з Олегом Тягнибоком, Юрієм Луценком, Миколою Катеринчуком…

Олександрівська РДА
Сергій Шпирка, приватний підприємець – власник магазину «Килимові покриття», голова районної організації ВО «Свобода». Нещодавно заснував газету «Крила Олександрівщини», яка виходить один раз на місяць. Редактор цієї газети – поетеса Оксана Шпирка, дружина підприємця. До націоналістичної «Свободи» Сергій Шпирка розділяв більш помірковані політичні матерії. Згідно з інформацією, яка є у розпорядженні «КП», ще у 2009 році він числився як голова Олександрівської районної організації партії «Справедливість».

Онуфріївська РДА
Володимир Журавльов. Чинний заступник голови РДА. Має будівничу спеціальність. Свого часу очолював дорожнє підприємство.

Світловодська РДА
Руслан Степура. 36-річний «свободівець» закінчив Криворізький технічний університет, спеціальність – інженер-електромеханік. Три роки як проживає у Світловодському районі. За його словами, до призначення працював директором приватного підприємства, досвіду держслужби, як і інші його однопартійці-новопризначенці, не має. Під час Майдану був сотником Кіровоградської «свободівської» сотні.

Ульяновська РДА
В’ячеслав Зосим, 43-річний фермер, народний засідатель.

Устинівська РДА
Едуард Юшко, чинний депутат районної ради. Обирався туди від Партії регіонів.

Інформація про ще двох призначенців – голову Новгородківської РДА Андрія Кочергу та голову Петрівської РДА Олександра Анісімова – наразі відсутня. Чекатимемо на появу біографічних даних нових очільників на офіційних сайтах адміністрацій.
e-max.it: your social media marketing partner