На Кіровоградщині обмежили рух великовагових машин

, Олена Сідорова

9646На території Кіровоградщини ввели тимчасове обмеження руху великовагових транспортних засобів з 1 червня при температурі повітря більше 28 градусів, повідомляють у патрульній поліції міста.

Зокрема, забороняється їздити машинам, фактична маса яких складає понад 24 тонни та має навантаження на вісь 7 тонн.

Обмеження руху не поширюється на транспортні засоби, які здійснюють пасажирські перевезення, перевезення вантажів, що швидко псуються, та вантажів, які використовуються під час ліквідації стихійних явищ або надзвичайних ситуацій.

Відстій великовагового автотранспорту на період спекотної погоди здійснюється на існуючих стоянках та майданчиках відпочинку, в тому числі біля об’єктів сервісу, а саме на автодорогах загального користування Кіровоградської області та на в’їздах до обласного центру:

– вул. Генерала Родимцева («Авторинок»);

– вул. Мурманська (база Лелеківської ДЕД філії ДП «Кіровоградський облавтодор»);

– Олександрійське шосе;

– вул. Бобринецький шлях (40 років Перемоги).

Порушників, попереджають, каратимуть за статтею 132-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Водіям загрожуватиме штраф від 30 до 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. А посадовим особам, відповідальним за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, уповноважених з питань безпеки перевезення небезпечних вантажів, громадянам – суб’єктам господарської діяльності – від 40 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

9645

e-max.it: your social media marketing partner